2016-03-30 18:05

2016-03-30 18:05

Mamma förskingrade barns pengar

VÄRMLAND

En kvinna i 50-årsåldern åtalas för att ha förskingrat pengar från sitt eget barn.

Kvinnan fick förvalta drygt 35 000 kronor för barnets räkning.

Men i stället lade hon beslag på drygt 19 000 kronor – pengar som barnet nu kräver tillbaka med ränta.

Kvinnan har dessutom åtalats för att ha förfalskat sin före detta mans namnteckning och på så sätt lyckats få ett försäkringsbolag att lösa in en livförsäkring på parets andra barn. Även den summan kräver nu barnet tillbaka av sin mamma.

Båda barnen samt exmannen kommer nu att möta kvinnan i rätten – som målsägande respektive vittne.

Kvinnan fick förvalta drygt 35 000 kronor för barnets räkning.

Men i stället lade hon beslag på drygt 19 000 kronor – pengar som barnet nu kräver tillbaka med ränta.

Kvinnan har dessutom åtalats för att ha förfalskat sin före detta mans namnteckning och på så sätt lyckats få ett försäkringsbolag att lösa in en livförsäkring på parets andra barn. Även den summan kräver nu barnet tillbaka av sin mamma.

Båda barnen samt exmannen kommer nu att möta kvinnan i rätten – som målsägande respektive vittne.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.