2016-03-30 21:03

2016-03-30 21:03

Brukare knivhotade personal

VÄRMLAND

Ett serviceboende i västra Värmland måste göra en utredning av en händelse som inträffade tidigare i år. Det kräver Arbetsmiljöverket som tagit emot en tillbudsanmälan.

En brukare ska ha under en längre tid mått psykiskt dåligt på grund av en granne, som varit högljudd och bråkat. En kväll ska brukaren inte stått ut längre utan ha hotat en personal med kniv, när hen kom på hembesök. Ingen blev skadad vid händelsen och brukaren fördes lugnt och stilla till vård.

Personalen beskrev senare händelsen som hotfull, men kände sig nöjd med att händelsen slutade i ett lugnt omhändertagande och hen ska också, enligt anmälan, ha känt stor empati med brukaren inför dennes problem.

Senast den 8 april måste utredningen ha inkommit till Arbetsmiljöverket, och man vill bland annat veta vilka åtgärder boendet eventuellt vidtagit eller planerar att vidta för att förhindra liknande händelser i framtiden.

En brukare ska ha under en längre tid mått psykiskt dåligt på grund av en granne, som varit högljudd och bråkat. En kväll ska brukaren inte stått ut längre utan ha hotat en personal med kniv, när hen kom på hembesök. Ingen blev skadad vid händelsen och brukaren fördes lugnt och stilla till vård.

Personalen beskrev senare händelsen som hotfull, men kände sig nöjd med att händelsen slutade i ett lugnt omhändertagande och hen ska också, enligt anmälan, ha känt stor empati med brukaren inför dennes problem.

Senast den 8 april måste utredningen ha inkommit till Arbetsmiljöverket, och man vill bland annat veta vilka åtgärder boendet eventuellt vidtagit eller planerar att vidta för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.