2016-03-20 19:18

2016-03-20 21:23

Lastbilschaufför anhållen efter vinglig färd

(UPPDATERAD) Vid 17-tiden på söndagseftermiddagen greps en man i Årjäng efter att ha kört berusad.

Vid 16-tiden fick polisen i Värmland ett samtal från en förare i en personbil som körde på E18 mot Årjäng. Föraren i bilen hade uppmärksammat att en långtradare körde väldigt vingligt på vägen, de filmade resan och skickade till polisen.

– På videon ser man att föraren i långtradaren kör vingligt som bara den, han kör bland annat in i vägräcket, säger Morgan Connedal, inre befäl vid Värmlandspolisen.

Vid ett tillfälle ska föraren i långtradaren ha stannat vid en parkeringsficka och personen i bilen bakom ska ha stannat och försökt förhindra att föraren kunde fortsätta. Han lyckades dock ta sig därifrån och fortsatte sin färd.

– Vi är väldigt tacksamma för insatsen från personen som under en längre tid kört bakom långtradaren. Det här kunde gått extremt dåligt, säger Morgan Connedal.

Polisen från Charlottenberg ryckte ut och 45 minuter efter att polisen fått in tipset kunde föraren gripas då han stannat på en bensinmack i Årjäng för att tanka. Föraren till långtradaren var rejält berusad när polisen grep honom. Mannen som körde långtradaren är nu anhållen.

Vid 16-tiden fick polisen i Värmland ett samtal från en förare i en personbil som körde på E18 mot Årjäng. Föraren i bilen hade uppmärksammat att en långtradare körde väldigt vingligt på vägen, de filmade resan och skickade till polisen.

– På videon ser man att föraren i långtradaren kör vingligt som bara den, han kör bland annat in i vägräcket, säger Morgan Connedal, inre befäl vid Värmlandspolisen.

Vid ett tillfälle ska föraren i långtradaren ha stannat vid en parkeringsficka och personen i bilen bakom ska ha stannat och försökt förhindra att föraren kunde fortsätta. Han lyckades dock ta sig därifrån och fortsatte sin färd.

– Vi är väldigt tacksamma för insatsen från personen som under en längre tid kört bakom långtradaren. Det här kunde gått extremt dåligt, säger Morgan Connedal.

Polisen från Charlottenberg ryckte ut och 45 minuter efter att polisen fått in tipset kunde föraren gripas då han stannat på en bensinmack i Årjäng för att tanka. Föraren till långtradaren var rejält berusad när polisen grep honom. Mannen som körde långtradaren är nu anhållen.