2016-03-16 12:18

2016-03-16 12:18

Barnvåldtäktsdom står fast

VÄRMLAND: 49-åring får inget prövningstillstånd i HD

Mannen dömdes till två års fängelse för att haft sex med en 13-årig autistisk pojke. Den nu 49-årige mannen överklagade domen till högsta instans. Högsta domstolen meddelar dock inte prövningstillstånd och därmed står hovrättens avgörande fast.

Det var i slutet av april ifjol som 49-åringen fick kontakt med en 13-årig pojke i en mindre värmländsk kommun, via internet. Efter någon veckas kontakt körde 49-åringen från sin hemstad i södra Sverige till pojkens hemort. Där träffades de och hade sex.

Spårade IP-nummer

Det var en skolsköterska som slog larm och genom att bland annat spåra IP-nummer kunde polisen identifiera 49-åringen, som greps och därefter häktades.

Mannen dömdes i Värmlands tingsrätt i oktober, bland annat för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Hovrätten för västra Sverige gjorde i stora delar samma bedömning.

Det var i slutet av april ifjol som 49-åringen fick kontakt med en 13-årig pojke i en mindre värmländsk kommun, via internet. Efter någon veckas kontakt körde 49-åringen från sin hemstad i södra Sverige till pojkens hemort. Där träffades de och hade sex.

Spårade IP-nummer

Det var en skolsköterska som slog larm och genom att bland annat spåra IP-nummer kunde polisen identifiera 49-åringen, som greps och därefter häktades.

Mannen dömdes i Värmlands tingsrätt i oktober, bland annat för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Hovrätten för västra Sverige gjorde i stora delar samma bedömning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.