2016-03-15 15:32

2016-03-15 15:32

(V) vill slopa alkohol i landstinget

VÄRMLAND: Motion om alkoholfri representation

Vänsterpartiet vill att landstinget i Värmland antar en policy för alkoholfri representation.

Dricks det för mycket i landstinget?

– Nej, det tror jag inte. Däremot tycker jag att det vore bra att ha en policy, säger landtingsrådet Anders Nilsson (V), vars parti har lagt motionen.

– Jag tycker inte att skattemedel ska användas för att bjuda på alkohol och det minskar också risken för att utsätta människor för de skadliga effekterna med alkohol.

Du anser alltså inte att alkohol har någon positiv effekt i samband med representation?

– Nej, absolut inte. Jag tror inte att alkoholen har den effekten på möten eller i samband med besök. Dessutom finns ju alltid möjligheten att själv köpa och betala för alkohol om man vill det.

Hur tror du er motion mottas från övriga partier?

– Det vet jag faktiskt inte. Vi sitter ju opposition med Socialdemokraterna och jag vet inte ens hur de ställer sig till detta. Min partikollega Monica Ekström la en motion i samma ämne för ett antal år sedan, den gången tyckte de lite olika i de olika partierna – men motionen gick inte igenom.

– Jag kan dock tycka att samhällets syn på mycket har förändrats genom åren, inte minst när det gäller rökning och snusning. Jag tycker mycket går i en positiv riktning när det gäller den här typen av droger.

Dricks det för mycket i landstinget?

– Nej, det tror jag inte. Däremot tycker jag att det vore bra att ha en policy, säger landtingsrådet Anders Nilsson (V), vars parti har lagt motionen.

– Jag tycker inte att skattemedel ska användas för att bjuda på alkohol och det minskar också risken för att utsätta människor för de skadliga effekterna med alkohol.

Du anser alltså inte att alkohol har någon positiv effekt i samband med representation?

– Nej, absolut inte. Jag tror inte att alkoholen har den effekten på möten eller i samband med besök. Dessutom finns ju alltid möjligheten att själv köpa och betala för alkohol om man vill det.

Hur tror du er motion mottas från övriga partier?

– Det vet jag faktiskt inte. Vi sitter ju opposition med Socialdemokraterna och jag vet inte ens hur de ställer sig till detta. Min partikollega Monica Ekström la en motion i samma ämne för ett antal år sedan, den gången tyckte de lite olika i de olika partierna – men motionen gick inte igenom.

– Jag kan dock tycka att samhällets syn på mycket har förändrats genom åren, inte minst när det gäller rökning och snusning. Jag tycker mycket går i en positiv riktning när det gäller den här typen av droger.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.