2016-03-15 19:40

2016-03-15 19:40

Dags för stora batterijakten igen

VÄRMLAND

På onsdagen går startskottet för Sveriges största återvinningstävling för 4:e klassare – Stora Batterijakten

I Värmlands län är det 28 klasser som har anmält sig till jakten.

Den tre veckor långa tävlingen pågår mellan 16 mars och 6 april och går ut på att varje klass ska samla in så många förbrukade hushållsbatterier till återvinning som möjligt. Förra årets deltog nästan 35 000 elever– var tredje fjärdeklassare i landet – och mycket tyder på att det blir ännu fler deltagare i år.

Målet i år är att slå fjolårets resultat och samla in mer än 287,5 ton batterier totalt!

 

I Värmlands län är det 28 klasser som har anmält sig till jakten.

Den tre veckor långa tävlingen pågår mellan 16 mars och 6 april och går ut på att varje klass ska samla in så många förbrukade hushållsbatterier till återvinning som möjligt. Förra årets deltog nästan 35 000 elever– var tredje fjärdeklassare i landet – och mycket tyder på att det blir ännu fler deltagare i år.

Målet i år är att slå fjolårets resultat och samla in mer än 287,5 ton batterier totalt!