2016-03-08 11:15

2016-03-08 11:15

Värmlänningar nöjda med sjukresor

VÄRMLAND: Nya siffror

Värmlänningarna är generellt nöjda med sjuresorna i länet. Det skriver Värmlandstrafik i ett pressmeddelande.

Enligt siffrorna är 93 procent av resenärerna nöjda med helhetsupplevelsen av sin resa och beställning. Det är två procent högre än genomsnittet i landet, och en ökning med lika mycket sedan mätningen 2014. Tittar man på siffrorna för enbart resan är 94 procent av de värmländska resenärerna nöjda med sin sjukresa.

– De höga siffrorna för de värmländska sjukresorna är glädjande och ett kvitto på det fina arbete som utförs av våra förare och personalen vid beställnings- och trafikcentralen i Munkfors, säger Anders Wahlén, chef för servicetrafiken inom Värmlandstrafik.

Telefonintervjuer

Undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik, genomförs på uppdrag av branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Undersökningen baseras på intervjuer som genomförs varje dag, året runt, dagen efter genomförd resa. Under 2015 genomfördes totalt 40 070 intervjuer i Sverige.

Enligt siffrorna är 93 procent av resenärerna nöjda med helhetsupplevelsen av sin resa och beställning. Det är två procent högre än genomsnittet i landet, och en ökning med lika mycket sedan mätningen 2014. Tittar man på siffrorna för enbart resan är 94 procent av de värmländska resenärerna nöjda med sin sjukresa.

– De höga siffrorna för de värmländska sjukresorna är glädjande och ett kvitto på det fina arbete som utförs av våra förare och personalen vid beställnings- och trafikcentralen i Munkfors, säger Anders Wahlén, chef för servicetrafiken inom Värmlandstrafik.

Telefonintervjuer

Undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik, genomförs på uppdrag av branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Undersökningen baseras på intervjuer som genomförs varje dag, året runt, dagen efter genomförd resa. Under 2015 genomfördes totalt 40 070 intervjuer i Sverige.