2016-03-08 08:22

2016-03-08 08:22

Undersökning dröjde elva månader

VÄRMLAND

Patienten glömdes bort och fick vänta elva månader på en datortomografiundersökning. Nu anmäler landstinget händelsen enligt lex Maria.

Patienten hade besökt akuten och ärendet följdes upp på en vårdcentral. På vårdcentralen planerades för en datortomografiundersökning. Men inte förrän elva månader senare upptäcktes att besöket inte hade dokumenterats och någon remiss hade heller inte skrivits.

Enligt landstinget är nu uppföljande läkarbesök och röntgenundersökning genomförda.

Patienten hade besökt akuten och ärendet följdes upp på en vårdcentral. På vårdcentralen planerades för en datortomografiundersökning. Men inte förrän elva månader senare upptäcktes att besöket inte hade dokumenterats och någon remiss hade heller inte skrivits.

Enligt landstinget är nu uppföljande läkarbesök och röntgenundersökning genomförda.