2016-03-03 13:17

2016-03-03 13:17

Ljög för SOS alarm – åtalas

VÄRMLAND

Tre gånger i april 2014 ringde mannen till SOS alarm – med fejkat namn.

Varje gång sa han att något hade hänt med den kvinna han tidigare hade bott ihop med: att det brann, att hon försökte ta livet av sig med tabletter. Två gånger ryckte ambulansen ut till kvinnan. En gång kom brandkåren. Alla tre gångerna rörde det sig om falsklarm – en hämndaktion för att kvinnan brutit upp. Mannen åtalas för falsklarm men nekar till brott.

Kvinnan säger att det var både genant och jobbigt när utryckningsfordonen kom hem till henne trots att inget hade hänt.

Varje gång sa han att något hade hänt med den kvinna han tidigare hade bott ihop med: att det brann, att hon försökte ta livet av sig med tabletter. Två gånger ryckte ambulansen ut till kvinnan. En gång kom brandkåren. Alla tre gångerna rörde det sig om falsklarm – en hämndaktion för att kvinnan brutit upp. Mannen åtalas för falsklarm men nekar till brott.

Kvinnan säger att det var både genant och jobbigt när utryckningsfordonen kom hem till henne trots att inget hade hänt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.