2016-03-01 12:02

2016-03-01 12:02

Socialdemokraterna vill se över sjukvårdsrådgivningen

VÄRMLAND: Har lämnat in interpellation

Det är hög tid att bestämma hur landstinget vill ha det med sjukvårdsrådgivningen. Det anser åtminstone Socialdemokraterna som nu lämnat in en interpellation till landstingsfullmäktige i ärendet.

Sossarna lämnade i juni ifjol in en motion om att landstinget bör planera för att driva sjukvårdsrådgivningen i egen regi. Bakgrunden var enligt partiet bland annat de olika problem som sjukvårdsrådgivningen har inneburit. I dagsläget finns ett avtal med företaget Medhelp, vilket gäller fram till 28 februari 2017. I avtalet finns en option med förlängning i ytterligare max två år. Vill landstinget nyttja motionen ska leverantören meddelas senast ett halvår innan avtalet går ut.

”Dålig lösning”

– Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att förbättra hela den vårdkedja som handlar om det akuta omhändertagandet, säger landstingsrådet Ulric Andersson.

– Att upphandla denna funktion på en monopolmarknad var en dålig lösning förra gången, säger partikamraten Monica Gundahl.

Sossarna lämnade i juni ifjol in en motion om att landstinget bör planera för att driva sjukvårdsrådgivningen i egen regi. Bakgrunden var enligt partiet bland annat de olika problem som sjukvårdsrådgivningen har inneburit. I dagsläget finns ett avtal med företaget Medhelp, vilket gäller fram till 28 februari 2017. I avtalet finns en option med förlängning i ytterligare max två år. Vill landstinget nyttja motionen ska leverantören meddelas senast ett halvår innan avtalet går ut.

”Dålig lösning”

– Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att förbättra hela den vårdkedja som handlar om det akuta omhändertagandet, säger landstingsrådet Ulric Andersson.

– Att upphandla denna funktion på en monopolmarknad var en dålig lösning förra gången, säger partikamraten Monica Gundahl.