2016-02-24 11:56

2016-02-24 14:21

Nyhetsteam från SVT hotat

KARLSTAD: 18-åring greps

SVT gjorde ett reportage om säkerheten i Värmlands tingsrätt.
Då blev teamet hotat och fick kameran sönderslagen.
En 18-årig man greps av polis.

Det var på onsdagsförmiddagen som SVT nyheter Värmland hade två medarbetare på plats i Värmlands tingsrätt. Där höll de på med ett reportage om säkerheten i domstolen och de utökade säkerhetskontrollerna som funnits där en tid.

Plötsligt gick en man till angrepp.

– Det rusade fram en person och skrek hotfullt mot vårt team, sparkade till kameran och lyfte upp den och slog den i golvet. Det var obehagligt förstås, säger Tomas Skoglund, redaktionschef på SVT nyheter Värmland.

En 18-åring greps. Enligt polisen är han en av dem som misstänks för inblandning i rånet mot en guldbutik i Arvika i höstas. Den rättegången pågick under onsdagen i tingsrätten.

Tomas Skoglund ser allvarligt på det inträffade.

– Först blir man skärrad och ser till att ta hand om den personal som var där, säger han.

– Sedan blir man jäkligt arg. Det är inte bara ett hot mot dem som personer utan även ett hot mot oss journalisters möjligheter att utföra vårt arbete. Man ska inte behöva utsättas för vare sig hot eller våld i sin roll som journalist.

SVT har anmält händelsen, som rubriceras som olaga hot och skadegörelse.

Det var på onsdagsförmiddagen som SVT nyheter Värmland hade två medarbetare på plats i Värmlands tingsrätt. Där höll de på med ett reportage om säkerheten i domstolen och de utökade säkerhetskontrollerna som funnits där en tid.

Plötsligt gick en man till angrepp.

– Det rusade fram en person och skrek hotfullt mot vårt team, sparkade till kameran och lyfte upp den och slog den i golvet. Det var obehagligt förstås, säger Tomas Skoglund, redaktionschef på SVT nyheter Värmland.

En 18-åring greps. Enligt polisen är han en av dem som misstänks för inblandning i rånet mot en guldbutik i Arvika i höstas. Den rättegången pågick under onsdagen i tingsrätten.

Tomas Skoglund ser allvarligt på det inträffade.

– Först blir man skärrad och ser till att ta hand om den personal som var där, säger han.

– Sedan blir man jäkligt arg. Det är inte bara ett hot mot dem som personer utan även ett hot mot oss journalisters möjligheter att utföra vårt arbete. Man ska inte behöva utsättas för vare sig hot eller våld i sin roll som journalist.

SVT har anmält händelsen, som rubriceras som olaga hot och skadegörelse.