2016-02-16 14:43

2016-02-16 16:14

Järnvägsbro kan åter öppnas för båttrafiken

VÄNERN

(UPPDATERAD) Öppningsfunktionen av Marieholmsbron över Göta älv kunde på tisdagen åter tas i

Det var en brand i ett teknikhus i helgen som bland annat påverkade öppningsfunktionen av järnvägsbron Marieholmsbron och därmed båttrafiken på Göta Älv.

Natten mot tisdag genomfördes en manuell provöppning av bron för att säkerställa alla funktioner och säkerhetsrutiner. Öppningen fungerade som tänkt och vid lunchtid på tisdagen öppnades bron för att släppa igenom fyra fartyg. Planering pågår för ytterligare öppningar och närmaste tillfälle som bron kan öppna igen är natten mot onsdag.

Fortsatt tågstrul

Det är fortsatt begränsad framkomlighet för delar av tågtrafiken i Västsverige. Västtrafik har satt in ersättningsbussar på de sträckor där tågen inte kan köra. Under tisdagsmorgonen var ett 50-tal bussar insatta för ersättningstrafiken och busskapaciteten är god.

Stoppet påverkar pendeltågen till och från Älvängen samt regiontågen till och från Trollhättan-Vänersborg och Uddevalla-Strömstad. Även tågtrafiken mot Karlstad och Oslo påverkas. Västtrafiks övriga tågtrafik går som planerat.

På fredag hoppas Trafikverket kunna lämna en närmare prognos för tidpunkt för att återställa teknikhuset och funktionen på järnvägen. Prognosen just nu är att det kommer att ta upp till åtta veckor innan tågtrafiken kan gå som vanligt igen.

Det var en brand i ett teknikhus i helgen som bland annat påverkade öppningsfunktionen av järnvägsbron Marieholmsbron och därmed båttrafiken på Göta Älv.

Natten mot tisdag genomfördes en manuell provöppning av bron för att säkerställa alla funktioner och säkerhetsrutiner. Öppningen fungerade som tänkt och vid lunchtid på tisdagen öppnades bron för att släppa igenom fyra fartyg. Planering pågår för ytterligare öppningar och närmaste tillfälle som bron kan öppna igen är natten mot onsdag.

Fortsatt tågstrul

Det är fortsatt begränsad framkomlighet för delar av tågtrafiken i Västsverige. Västtrafik har satt in ersättningsbussar på de sträckor där tågen inte kan köra. Under tisdagsmorgonen var ett 50-tal bussar insatta för ersättningstrafiken och busskapaciteten är god.

Stoppet påverkar pendeltågen till och från Älvängen samt regiontågen till och från Trollhättan-Vänersborg och Uddevalla-Strömstad. Även tågtrafiken mot Karlstad och Oslo påverkas. Västtrafiks övriga tågtrafik går som planerat.

På fredag hoppas Trafikverket kunna lämna en närmare prognos för tidpunkt för att återställa teknikhuset och funktionen på järnvägen. Prognosen just nu är att det kommer att ta upp till åtta veckor innan tågtrafiken kan gå som vanligt igen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.