2016-02-15 15:31

2016-02-15 15:31

Rejält höjda elnätsavgifter

VÄRMLAND

Ellevios nät i Värmland har landets högsta elnätsavgifter. Det konstaterar Villaägarnas Riksförbund i en ny undersökning.

En husägare i Ellevios nät, tidigare Fortum, betalar en husägare 12 120 kronor om året i elnätsavgift. Det är mer än dubbelt så mycket som i Kristinehamn, där länets lägsta elnätsavgift hittas. De senaste fem åren har avgiften för Villaägarnas typhushåll ökat med 23 procent i Ellevios nät i flera värmländska kommuner, däribland i Eda, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Sunne och Torsby.

Enligt Villaägarnas riksförbund framgår det av undersökningen att det främst är de största elnätbolagen som tar ut höga avgifter av sina abonnenter.

Ellevios nät i Värmland har landets högsta elnätsavgifter. Det konstaterar Villaägarnas Riksförbund i en ny undersökning.

En husägare i Ellevios nät, tidigare Fortum, betalar en husägare 12 120 kronor om året i elnätsavgift. Det är mer än dubbelt så mycket som i Kristinehamn, där länets lägsta elnätsavgift hittas. De senaste fem åren har avgiften för Villaägarnas typhushåll ökat med 23 procent i Ellevios nät i flera värmländska kommuner, däribland i Eda, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Sunne och Torsby.

Enligt Villaägarnas riksförbund framgår det av undersökningen att det främst är de största elnätbolagen som tar ut höga avgifter av sina abonnenter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.