2016-02-13 20:58

2016-02-14 12:03

Stora förseningar att vänta

TÅGTRAFIK

(UPPDATERAD) En brand i ett teknikhus under natten till lördagen orsakar stora tågförseningar i Göteborgsområdet. Förseningarna får även konsekvenser för resenärer till och från Värmland.
Risken är att resenärer får dras med inställda tåg och förseningar i flera veckor framöver.

Sträckorna som i första hand berörs är Göteborg–Uddevalla och Göteborg–Trollhättan. Men även sträckorna mot Karlstad och Oslo påverkas också, det skriver SVT Nyheter Väst.

– Alla växlar är förstörda. Vi har ingen prognos för när det blir klart, men man pratar om några veckor, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram till SVT Nyheter Väst.

Och fortsätter:

– Anledningen till att det blir förseningar är att vi nu måste lägga om alla växlar manuellt för att komma ut istället för automatiskt. Det står alltså helt konkret folk ute och lägger om växlarna. Dessutom visar alla signaler att det är stopp så det krävs ett omfattande kommunikationsarbete för att tågen ska komma fram, fortsätter Wolffram.

Uppgifter gör gällande att skadorna ska vara omfattande och det är oklart hur lång tid det kommer att ta innan trafiken kan rulla normalt igen.

– Jobbet är igång men vi kan inte säga när vi kommer kunna köra normalt igen, avslutar Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram i en intervju med SVT Nyheter Väst.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Alingsås, Anneberg, Aspen, Aspedalen, Bohus, Dingle, Falköping, Falkenberg, Floby, Floda, Göteborg, Gamlestaden, Grums, Halmstad, Hällevadsholm, Herrljunga, Jonsered, Kungsbacka, Kode, Hede, Kil, Kållered, Lindome, Ljungskile, Lerum, Mölndal, Munkedal, Mellerud, Nol, Norsesund, Nödinge, Partille, Rabbalshede, Säffle, Skövde, Skee, Strömstad, Stenkullen, Stenungsund, Stenstorp, Stora Höga, Surte, Svenshögen, Trollhättan, Tanum, Uddevalla, Uddevalla Ö, Varberg, Västra Bodarne, Värmlands Bro, Vårgårda, Ytterby, Åmål, Åsa, Älvängen, Överby, Öxnered.

För mer information uppmanas resenärer att vända sig till trafikverket eller sitt tågbolag.

Sträckorna som i första hand berörs är Göteborg–Uddevalla och Göteborg–Trollhättan. Men även sträckorna mot Karlstad och Oslo påverkas också, det skriver SVT Nyheter Väst.

– Alla växlar är förstörda. Vi har ingen prognos för när det blir klart, men man pratar om några veckor, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram till SVT Nyheter Väst.

Och fortsätter:

– Anledningen till att det blir förseningar är att vi nu måste lägga om alla växlar manuellt för att komma ut istället för automatiskt. Det står alltså helt konkret folk ute och lägger om växlarna. Dessutom visar alla signaler att det är stopp så det krävs ett omfattande kommunikationsarbete för att tågen ska komma fram, fortsätter Wolffram.

Uppgifter gör gällande att skadorna ska vara omfattande och det är oklart hur lång tid det kommer att ta innan trafiken kan rulla normalt igen.

– Jobbet är igång men vi kan inte säga när vi kommer kunna köra normalt igen, avslutar Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram i en intervju med SVT Nyheter Väst.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Alingsås, Anneberg, Aspen, Aspedalen, Bohus, Dingle, Falköping, Falkenberg, Floby, Floda, Göteborg, Gamlestaden, Grums, Halmstad, Hällevadsholm, Herrljunga, Jonsered, Kungsbacka, Kode, Hede, Kil, Kållered, Lindome, Ljungskile, Lerum, Mölndal, Munkedal, Mellerud, Nol, Norsesund, Nödinge, Partille, Rabbalshede, Säffle, Skövde, Skee, Strömstad, Stenkullen, Stenungsund, Stenstorp, Stora Höga, Surte, Svenshögen, Trollhättan, Tanum, Uddevalla, Uddevalla Ö, Varberg, Västra Bodarne, Värmlands Bro, Vårgårda, Ytterby, Åmål, Åsa, Älvängen, Överby, Öxnered.

För mer information uppmanas resenärer att vända sig till trafikverket eller sitt tågbolag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.