2016-02-12 14:50

2016-02-12 14:50

Riksdagspolitiker kritisk: "Mycket olyckligt beslut"

VARGBESLUTET

Värmländske riksdagsledamoten Christian Holm Barenfeld (M) är kritisk till förvaltningsrättens beslut:

– Ett mycket olyckligt beslut på många sätt. Orimligt med olika beslut i landets olika delar beroende på vilken förvaltningsrätt som fattar besluten, skriver han på Facebook.

– Olyckligt också för förtroendet för rovdjurspolitiken när det blir på detta sätt. För Värmland och Örebro blir detta särskilt allvarligt. Givet hur saker sett ut tidigare är det inte heller orimligt att tro att finns stor risk att jakt nu kommer ske utanför regelverket. Beklagligt är det minsta man kan säga om dagens besked.

– Ett mycket olyckligt beslut på många sätt. Orimligt med olika beslut i landets olika delar beroende på vilken förvaltningsrätt som fattar besluten, skriver han på Facebook.

– Olyckligt också för förtroendet för rovdjurspolitiken när det blir på detta sätt. För Värmland och Örebro blir detta särskilt allvarligt. Givet hur saker sett ut tidigare är det inte heller orimligt att tro att finns stor risk att jakt nu kommer ske utanför regelverket. Beklagligt är det minsta man kan säga om dagens besked.