2016-02-10 13:26

2016-02-10 13:26

Hur lyckades du knipa en roll i Ack Värmland?

HALLÅ DÄR ...

... Anna Maria Nilsson från Forshaga som fått ett roligt extrajobb.

– Jag såg på Facebook att de sökte skådespelare i min ålder som kan prata värmländska. Så jag tänkte att ”jag skickar väl in ett svar”. Det har aldrig varit en dröm för mig att bli skådespelare. Det var bara ett infall!

Vad fick du göra på uppspelningen?

– Jag fick läsa två scener från serien mot han som skötte kameran.

Och det gick tydligen bra?

– Ja, de ringde på min 40-årsdag faktiskt och frågade om jag ville komma på en ny audition. Jag tänkte bara att ”vem driver med mig nu?” Men sen kom jag på att jag inte hade berättat om det här för någon, inte ens min man. Så jag insåg att det var nog på riktigt.

Och vad hände sen?

– Det dröjde väldigt lång tid och jag tänkte att ”skitsamma”. Men så ringde de från Bob film och frågade om jag var intresserad av en liten roll.

Vilken roll är det då?

– Jag får nog inte avslöja så mycket, men det är en liten roll mot Mia Skäringer. Vi ska spela in i april-maj, så jag antar att det kommer på tv i höst.

Du jobbar som ”piga”, eller ja, lantarbetare och mjölkar kor om dagarna. Hur ska korna klara sig nu då?

– De överlever nog utan mig en dag. Vi är flera som jobbar!

Har du förresten sett Ack Värmland någon gång?

– Faktiskt inte! Det går ju så sent! Jag börjar jobba klockan fyra på morgonen, så jag vill helst gå och lägga mig mellan åtta och nio. Men nu får jag väl titta på alla avsnitten i efterhand.

Men jag tycker inte att du pratar jättemycket värmländska?

– Fast jag kan bre på om jag vill!

– Jag såg på Facebook att de sökte skådespelare i min ålder som kan prata värmländska. Så jag tänkte att ”jag skickar väl in ett svar”. Det har aldrig varit en dröm för mig att bli skådespelare. Det var bara ett infall!

Vad fick du göra på uppspelningen?

– Jag fick läsa två scener från serien mot han som skötte kameran.

Och det gick tydligen bra?

– Ja, de ringde på min 40-årsdag faktiskt och frågade om jag ville komma på en ny audition. Jag tänkte bara att ”vem driver med mig nu?” Men sen kom jag på att jag inte hade berättat om det här för någon, inte ens min man. Så jag insåg att det var nog på riktigt.

Och vad hände sen?

– Det dröjde väldigt lång tid och jag tänkte att ”skitsamma”. Men så ringde de från Bob film och frågade om jag var intresserad av en liten roll.

Vilken roll är det då?

– Jag får nog inte avslöja så mycket, men det är en liten roll mot Mia Skäringer. Vi ska spela in i april-maj, så jag antar att det kommer på tv i höst.

Du jobbar som ”piga”, eller ja, lantarbetare och mjölkar kor om dagarna. Hur ska korna klara sig nu då?

– De överlever nog utan mig en dag. Vi är flera som jobbar!

Har du förresten sett Ack Värmland någon gång?

– Faktiskt inte! Det går ju så sent! Jag börjar jobba klockan fyra på morgonen, så jag vill helst gå och lägga mig mellan åtta och nio. Men nu får jag väl titta på alla avsnitten i efterhand.

Men jag tycker inte att du pratar jättemycket värmländska?

– Fast jag kan bre på om jag vill!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.