2016-02-08 19:59

2016-02-15 06:46

Länsstyrelsen vill ha förlängd vargjakt

VÄRMLAND

Nu vill även Länsstyrelserna i Örebro och Värmland att vargjakten förlängs till den 21 februari.

Beskedet kom på måndagskvällen sedan en ansökan om en veckas förlängning hade skickats in till Naturvårdsverket. Om den revirmarkerade tiken i respektive revir fälls kan jakten som längst förlängas till den sista mars.

Länsstyrelserna vill dels att jakten ska bli av, dels få den rättsliga situationen kring vargjakten prövad. Det är skälen till att man i nuläget vill ha förlängd jakttid.

 

Beskedet kom på måndagskvällen sedan en ansökan om en veckas förlängning hade skickats in till Naturvårdsverket. Om den revirmarkerade tiken i respektive revir fälls kan jakten som längst förlängas till den sista mars.

Länsstyrelserna vill dels att jakten ska bli av, dels få den rättsliga situationen kring vargjakten prövad. Det är skälen till att man i nuläget vill ha förlängd jakttid.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.