2016-02-07 16:37

2016-02-07 16:37

Tre fick föras till sjukhus

VÄRMLAND: Tre anhållna efter bråk på flyktingförläggning

Tre personer fick föras till sjukhus efter ett större bråk på en flyktingförläggning i Munkfors på lördagskvällen. Fyra yngre män greps av polisen, tre av dem satt på söndagen fortfarande anhållna.

Vid pass kvart över nio på lördagskvällen larmades polisen till en flyktingförläggning i Munkfors. Det var fullt bråk med många personer inblandade.

Så som polisen lyckades sortera upp händelserna var det fyra män i ålder från 20 till 34 år som hade gått till angrepp mot flera andra boende på förläggningen. Alla dess greps av polisen även om den yngste så småningom släpptes. De tre andra var på söndagseftermiddagen fortfarande anhållna.

Sju personer hade blivit angripna av de fyra männen. Det var en yngre och en medelålders kvinna, en yngre och en medelålders man samt tre barn. Det talades om knytnävsslag och tallrikar som kastats mot huvudet på folk. Tre av de angripna blev så pass skadade att de fick föras med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad.

Grov misshandel

Polisen höll på söndagen förhör både i arresten, på förläggningen och på sjukhuset. Bråket utreds som misstänkt grov misshandel men det finns också motanmälningar från en del av dem som sitter anhållna.

Det var under helgen bråk på fler flyktingförläggningar än den i Munkfors.

En polispatrull skickades till en flyktingsförläggning i Årjäng på lördagen. Där hade det uppstått ett tumult med misshandel sedan någon hade knackat på hos någon annan.

På polisstationen i Råda dök det upp en kvinna som bor på en flyktingförläggning i Råda. Tillsammans med en tolk berättade hon att hon hade blivit slagen av en annan kvinna.

Vid pass kvart över nio på lördagskvällen larmades polisen till en flyktingförläggning i Munkfors. Det var fullt bråk med många personer inblandade.

Så som polisen lyckades sortera upp händelserna var det fyra män i ålder från 20 till 34 år som hade gått till angrepp mot flera andra boende på förläggningen. Alla dess greps av polisen även om den yngste så småningom släpptes. De tre andra var på söndagseftermiddagen fortfarande anhållna.

Sju personer hade blivit angripna av de fyra männen. Det var en yngre och en medelålders kvinna, en yngre och en medelålders man samt tre barn. Det talades om knytnävsslag och tallrikar som kastats mot huvudet på folk. Tre av de angripna blev så pass skadade att de fick föras med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad.

Grov misshandel

Polisen höll på söndagen förhör både i arresten, på förläggningen och på sjukhuset. Bråket utreds som misstänkt grov misshandel men det finns också motanmälningar från en del av dem som sitter anhållna.

Det var under helgen bråk på fler flyktingförläggningar än den i Munkfors.

En polispatrull skickades till en flyktingsförläggning i Årjäng på lördagen. Där hade det uppstått ett tumult med misshandel sedan någon hade knackat på hos någon annan.

På polisstationen i Råda dök det upp en kvinna som bor på en flyktingförläggning i Råda. Tillsammans med en tolk berättade hon att hon hade blivit slagen av en annan kvinna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.