2016-01-22 21:01

2016-01-22 21:01

Sista chansen till vaccination

SJUKVÅRD

Nu på fredag, den 29 januari, är det sista chansen för den här säsongen att vaccinera sig mot influensa.

Sjukdomen väntas nu gripa omkring sig och då avslutas vaccinationskampanjen eftersom man då inte hinner få något fullgott skydd. Men landstinget uppmanar fortfarande dem som tillhör någon riskgrupp att vaccinera sig. Det gäller de som har fyllt 65 år, gravida samt personer med kroniska sjukdomar. För dessa grupper är vaccinationen kostnadsfri.

Sjukdomen väntas nu gripa omkring sig och då avslutas vaccinationskampanjen eftersom man då inte hinner få något fullgott skydd. Men landstinget uppmanar fortfarande dem som tillhör någon riskgrupp att vaccinera sig. Det gäller de som har fyllt 65 år, gravida samt personer med kroniska sjukdomar. För dessa grupper är vaccinationen kostnadsfri.