2016-01-14 16:46

2016-01-14 16:46

Vill ha svar av S-minister

VÄRMLAND: Efter kommunernas oro:

Fyra av Arbetsförmedlingens kontor i Värmland hotas av nedläggning. Nu kräver Lars Mejern Larsson (S) svar av arbetsmarknadsministern.

Som NWT tidigare har skrivit har Arbetsförmedlingen planer på att stänga över 100 av sina 320 kontor. Totalt berörs Munkfors, Kil, Grums och Hammarö i Värmland. Nu ställer riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S) en skriftlig fråga arbetsmarknadsminister Ylva Johansson:

– Arbetsförmedlingen har en central roll för att uppnå regeringens mål om lägst arbetslöshet år 2020. Därför ställer jag idag en fråga till Ylva Johansson om vilka initiativ statsrådet är beredd att vidta med anledning av kommunernas oro när det gäller Arbetsförmedlingens bristande lokala förankring och dialog över framtidens arbetsmarknad.

Som NWT tidigare har skrivit har Arbetsförmedlingen planer på att stänga över 100 av sina 320 kontor. Totalt berörs Munkfors, Kil, Grums och Hammarö i Värmland. Nu ställer riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S) en skriftlig fråga arbetsmarknadsminister Ylva Johansson:

– Arbetsförmedlingen har en central roll för att uppnå regeringens mål om lägst arbetslöshet år 2020. Därför ställer jag idag en fråga till Ylva Johansson om vilka initiativ statsrådet är beredd att vidta med anledning av kommunernas oro när det gäller Arbetsförmedlingens bristande lokala förankring och dialog över framtidens arbetsmarknad.