2016-01-14 08:22

2016-01-15 15:29

Laila Gibson slutar på Visit Värmland

VÄRMLAND

(UPPDATERAD) Laila Gibson slutar som Visit Värmlands vd.
– Det blev lite tidigare än tänkt, men allt har sin tid, säger hon.

I fyra år har Laila Gibson lett organisationen, som när hon tillträdde bara var en pappersprodukt. I dag har den 130 medlemmar och omsätter 10 miljoner kronor. Visit Värmland har sex anställda plus en vakans som ska tillsättas.

– Vi har byggt en bra plattform, säger hon.

– Vi har utvecklat besöksnäringen, och skapat en ökad samsyn och mer samarbete, både när det gäller offentliga och privata aktörer. Vi har ett större samarbete med besöksnäringen i Norge. Det finns en bra grund att stå på – vi har något bra på gång.

Ekonomisk trygghet

Den ekonomiska tryggheten är också säkrad i och med att Visit Värmland har beviljats EU-medel i tre år som gör att verksamheten kan bibehållas på samma nivå som idag.

Nu får Laila Gibson lämna Visit Värmland.

– Det var inte oväntat, säger hon. Det är läge för nästa fas i utvecklingen av organisationen.

Laila Gibson säger att hon har förståelse för att styrelsen ser ett behov av en ny ledning.

– Det här är inte ett jobb man har för evigt. Men vi har lite olika uppfattningar om takten.

Inga konkreta planer

Laila Gibson jobbar kvar i några månader till. Vad hon ska göra sedan vet hon inte i dag.

– Nu ska jag ta mig an nya utmaningar. Jag har inga konkreta planer. Jag har en del uppslag men inget som är klart.

Styrelsen för Visit Värmland uttrycker sin tacksamhet för det Laila Gibson har gjort.

– Under sina år på Visit Värmland har Laila skapat en etablerad medlemsorganisation för den värmländska besöksnäringen. Hennes engagerade arbete har också resulterat i en strategisk inriktning för besöksnäringen och mer samarbete bland både privata och offentliga aktörer. Ett erkännande är bland annat att Visit Värmland i dag definieras som ett kluster på samma sätt som till exempel Paper Province för skogen och Compare för IT. Detta är ett kvitto på att besöksnäringen tydligt finns på kartan i det värmländska näringslivet. När Visit Värmland nu går in i nästa fas väljer vi att gå skilda vägar. Vi tackar Laila för allt arbete som är gjort och önskar henne lycka till i framtida uppdrag, säger ordförande Christina Lundqvist i ett pressmeddelande.

 

I fyra år har Laila Gibson lett organisationen, som när hon tillträdde bara var en pappersprodukt. I dag har den 130 medlemmar och omsätter 10 miljoner kronor. Visit Värmland har sex anställda plus en vakans som ska tillsättas.

– Vi har byggt en bra plattform, säger hon.

– Vi har utvecklat besöksnäringen, och skapat en ökad samsyn och mer samarbete, både när det gäller offentliga och privata aktörer. Vi har ett större samarbete med besöksnäringen i Norge. Det finns en bra grund att stå på – vi har något bra på gång.

Ekonomisk trygghet

Den ekonomiska tryggheten är också säkrad i och med att Visit Värmland har beviljats EU-medel i tre år som gör att verksamheten kan bibehållas på samma nivå som idag.

Nu får Laila Gibson lämna Visit Värmland.

– Det var inte oväntat, säger hon. Det är läge för nästa fas i utvecklingen av organisationen.

Laila Gibson säger att hon har förståelse för att styrelsen ser ett behov av en ny ledning.

– Det här är inte ett jobb man har för evigt. Men vi har lite olika uppfattningar om takten.

Inga konkreta planer

Laila Gibson jobbar kvar i några månader till. Vad hon ska göra sedan vet hon inte i dag.

– Nu ska jag ta mig an nya utmaningar. Jag har inga konkreta planer. Jag har en del uppslag men inget som är klart.

Styrelsen för Visit Värmland uttrycker sin tacksamhet för det Laila Gibson har gjort.

– Under sina år på Visit Värmland har Laila skapat en etablerad medlemsorganisation för den värmländska besöksnäringen. Hennes engagerade arbete har också resulterat i en strategisk inriktning för besöksnäringen och mer samarbete bland både privata och offentliga aktörer. Ett erkännande är bland annat att Visit Värmland i dag definieras som ett kluster på samma sätt som till exempel Paper Province för skogen och Compare för IT. Detta är ett kvitto på att besöksnäringen tydligt finns på kartan i det värmländska näringslivet. När Visit Värmland nu går in i nästa fas väljer vi att gå skilda vägar. Vi tackar Laila för allt arbete som är gjort och önskar henne lycka till i framtida uppdrag, säger ordförande Christina Lundqvist i ett pressmeddelande.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.