2016-01-11 12:30

2016-01-11 12:30

Hit reser Karlstadsborna på semestern

KARLSTAD: Sistaminuten-resorna allt dyrare

Vill du träffa Karlstadsbor på semestern? Då ska du resa till Gran Canaria. Det är nämligen det mest populära resmålet bland invånarna i Värmlands residensstad.

Resebyrån Ticket har analyserat Karlstadsbornas semesterresande under 2015. Tjeckiens huvudstad Prag och Alicante på den spanska östkusten var de resmål som ökade mest under förra året. Men ingen av dessa platser kvalar in på topp tio.

– Gran Canaria har under många år varit det mest populära resmålet eller åtminstone topp-tre. Flyget från Karlstad betyder säkert mycket, samt att det är en bra vinterdestination som inte ligger allt för långt borta, säger Lena Hellström, säljchef på Ticket i Karlstad.

– Möjligheten att resa från Karlstad är det många som värderar högt och Lufthansaflyget ökar också i popularitet.

Bra start på 2016

2015 var ett bra år för resebranschen och 2016 har inlett lovande.

– Redan nu bokas det på bra inför sommaren. Många minns det dåliga sommarvädret 2015 och är rädda att det ska upprepas.

Dyrt att boka sent

När många bokar sina resor allt tidigare blir sistaminuten-resorna dyrare. Vilket märktes tydligt förra sommaren.

– Sistaminuten-resorna var i vissa fall dyrare än om man bokat ett halvår i förväg. Och då kanske man inte kunde välja det resmål eller hotell man verkligen ville ha. Många väljer nu därför att boka tidigare och kanske leta prissänkta alternativ, säger Lena Hellström.

Många vill se Kuba

Bland de som vill resa långt på semestern var Thailand det mest populära resmålet 2015. Men intresset för att åka till USA och inte minst Kuba har ökat kraftigt.

– Det har faktiskt varit svårt att hitta lediga resor Kuba. Jag tror att många vill ta chansen att uppleva Kuba innan gränserna öppnas helt mot omvärlden, säger Lena Hellström.

Resebyrån Ticket har analyserat Karlstadsbornas semesterresande under 2015. Tjeckiens huvudstad Prag och Alicante på den spanska östkusten var de resmål som ökade mest under förra året. Men ingen av dessa platser kvalar in på topp tio.

– Gran Canaria har under många år varit det mest populära resmålet eller åtminstone topp-tre. Flyget från Karlstad betyder säkert mycket, samt att det är en bra vinterdestination som inte ligger allt för långt borta, säger Lena Hellström, säljchef på Ticket i Karlstad.

– Möjligheten att resa från Karlstad är det många som värderar högt och Lufthansaflyget ökar också i popularitet.

Bra start på 2016

2015 var ett bra år för resebranschen och 2016 har inlett lovande.

– Redan nu bokas det på bra inför sommaren. Många minns det dåliga sommarvädret 2015 och är rädda att det ska upprepas.

Dyrt att boka sent

När många bokar sina resor allt tidigare blir sistaminuten-resorna dyrare. Vilket märktes tydligt förra sommaren.

– Sistaminuten-resorna var i vissa fall dyrare än om man bokat ett halvår i förväg. Och då kanske man inte kunde välja det resmål eller hotell man verkligen ville ha. Många väljer nu därför att boka tidigare och kanske leta prissänkta alternativ, säger Lena Hellström.

Många vill se Kuba

Bland de som vill resa långt på semestern var Thailand det mest populära resmålet 2015. Men intresset för att åka till USA och inte minst Kuba har ökat kraftigt.

– Det har faktiskt varit svårt att hitta lediga resor Kuba. Jag tror att många vill ta chansen att uppleva Kuba innan gränserna öppnas helt mot omvärlden, säger Lena Hellström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.