2016-01-08 20:27

2016-01-08 20:37

Varning för luriga isar

VÄRMLAND

Efter några dagars ihållande kyla har isarna nu vuxit till också i stora delar av mellersta och södra Sverige. Ett antal tillbud och drunkningsolyckor på is har tyvärr inträffat under den senaste veckan.

Svenska livräddninsgsällskapet går nu ut med en varning om försiktighet på våra isar.

Då väderleken växlar och isen är olika känslig på olika ställen är det därför alltid nödvändigt att ha med sig både sällskap och rätt utrustning. I en majoritet av de drunkningsolyckor på is som inträffar varje år har den förolyckade vistats ensam på isen. Isdubbar, ispik, räddningslina, flythjälp (ryggsäck med ombyte) och mobiltelefon i vattentät förvaring är den utrustning som skridskoorganisationer och Svenska Livräddningssällskapet rekommenderar att man har med sig ut på isen.


För mer information gå till svenska livräddningssällskapet

Svenska livräddninsgsällskapet går nu ut med en varning om försiktighet på våra isar.

Då väderleken växlar och isen är olika känslig på olika ställen är det därför alltid nödvändigt att ha med sig både sällskap och rätt utrustning. I en majoritet av de drunkningsolyckor på is som inträffar varje år har den förolyckade vistats ensam på isen. Isdubbar, ispik, räddningslina, flythjälp (ryggsäck med ombyte) och mobiltelefon i vattentät förvaring är den utrustning som skridskoorganisationer och Svenska Livräddningssällskapet rekommenderar att man har med sig ut på isen.


För mer information gå till svenska livräddningssällskapet