2015-12-22 20:39

2015-12-22 20:48

Länsstyrelsen ändrar i vargjaktsområde

VÄRMLAND

Länsstyrelsen ändrar i ett av de tilltänkta områdena för vargjakt. Det handlar om det som kallas jaktområde två, Brattfors-Sandsjön. Ändringen görs i den västra avgränsningen av området.

Anledningen är att det har hittats dna från två vargar från andra revir i området, och att det därför är troligt att det bildats ett nytt revir väster om Brattforsreviret. ”Därmed ökar risken att andra vargar är de som tillhör reviren Brattfors och Sandsjön fälls av misstag”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

 

 

Anledningen är att det har hittats dna från två vargar från andra revir i området, och att det därför är troligt att det bildats ett nytt revir väster om Brattforsreviret. ”Därmed ökar risken att andra vargar är de som tillhör reviren Brattfors och Sandsjön fälls av misstag”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.