2015-12-22 20:39

2015-12-22 20:48

Länsstyrelsen ändrar i vargjaktsområde

VÄRMLAND

Länsstyrelsen ändrar i ett av de tilltänkta områdena för vargjakt. Det handlar om det som kallas jaktområde två, Brattfors-Sandsjön. Ändringen görs i den västra avgränsningen av området.

Anledningen är att det har hittats dna från två vargar från andra revir i området, och att det därför är troligt att det bildats ett nytt revir väster om Brattforsreviret. ”Därmed ökar risken att andra vargar är de som tillhör reviren Brattfors och Sandsjön fälls av misstag”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

 

 

Anledningen är att det har hittats dna från två vargar från andra revir i området, och att det därför är troligt att det bildats ett nytt revir väster om Brattforsreviret. ”Därmed ökar risken att andra vargar är de som tillhör reviren Brattfors och Sandsjön fälls av misstag”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.