2015-12-16 21:45

2015-12-16 21:45

Fondmiljonsregn över länet

VÄRMLAND: Europeiska pengar

Drygt 120 miljoner kronor.
Så mycket pengar får Värmland ta del av från olika Europeiska fonder.

Värmland ingår tillsammans med regionerna Dalarna och Gävleborg i vad som kallas strukturfondspartnerskapet Norra Mellansverige, som totalt får nära 400 miljoner till sammanlagt 37 projekt. Av dessa finns 13 i Värmland.

Mest pengar, drygt 30 miljoner, får Region Värmlands projekt Bredbandsutbyggnad, del 1 i Värmland.

Näst mest pengar går till Filipstads kommun för projektet Värmlandsmodellen, där man ska främja lika möjligheter på arbetsmarknaden i Norra Mellansverige. Totalt får man drygt 22 miljoner från Europeiska socialfonden. Även Studieförbundet Vuxenskolan får pengar till projektet På väg, som har samma insatsområde.

Letar nya lösningar

Ett annat projekt som får miljoner, drygt 9, är Hållbart resande i ett växande Värmland. Där är även flera kommuner, regionen samt Trafikverket med och finansierar.

– Vi ser fram emot att bygga nya samarbeten mellan Värmlandstrafik och företagen i länet. Allt för att utveckla nya innovativa lösningar och påverka attityden till hållbara resor, säger Lena Thorin, utvecklingschef på Värmlandstrafik.

Bland övriga som får pengar till projekt finns Länsstyrelsen i Värmland, som bland annat vill göra en insats för att öka konkurrenskraften hos små och medelstora företag.

Värmland ingår tillsammans med regionerna Dalarna och Gävleborg i vad som kallas strukturfondspartnerskapet Norra Mellansverige, som totalt får nära 400 miljoner till sammanlagt 37 projekt. Av dessa finns 13 i Värmland.

Mest pengar, drygt 30 miljoner, får Region Värmlands projekt Bredbandsutbyggnad, del 1 i Värmland.

Näst mest pengar går till Filipstads kommun för projektet Värmlandsmodellen, där man ska främja lika möjligheter på arbetsmarknaden i Norra Mellansverige. Totalt får man drygt 22 miljoner från Europeiska socialfonden. Även Studieförbundet Vuxenskolan får pengar till projektet På väg, som har samma insatsområde.

Letar nya lösningar

Ett annat projekt som får miljoner, drygt 9, är Hållbart resande i ett växande Värmland. Där är även flera kommuner, regionen samt Trafikverket med och finansierar.

– Vi ser fram emot att bygga nya samarbeten mellan Värmlandstrafik och företagen i länet. Allt för att utveckla nya innovativa lösningar och påverka attityden till hållbara resor, säger Lena Thorin, utvecklingschef på Värmlandstrafik.

Bland övriga som får pengar till projekt finns Länsstyrelsen i Värmland, som bland annat vill göra en insats för att öka konkurrenskraften hos små och medelstora företag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.