2015-12-11 10:26

2015-12-11 10:26

LRF kritiserar Naturvårdsverkets nya vargrapport

Naturvårdsverket kom tidigare med en ny rapport där de menar att förekomsten av varg inte nämnvärt påverkar olika verksamheter i samhället ekonomiskt.

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, menar dock att Naturvårdsverket är ute och cyklar med dessa påståenden.

– Verket kunde inte hamna mer snett i sin slutsats. Ingen har väl trott eller ens påstått att Sverige som samhälle eller nation går på knä på grund av vargen. Frågan är snarare hur de som drabbas av vargangrepp eller riskerar det, klarar av det ekonomiskt och psykiskt? Vargangrepp gynnar knappast viljan hos landsbygdsföretagare att satsa på framtiden, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF, i ett öppet brev till Naturvårdsverket.

LRF tycker det är fel att Naturvårdsverket förvandlar verkligheten kring vargen till ett medelvärde beräknat på hela Sverige, då problemet inte finns i hela landet. De menar att det psykiska lidandet som människor som drabbas av varg utsätts för är det man behöver fokusera på. LRF vill ha respekt och rimliga villkor för de som drabbas av varg.

Här kan du läsa hela de öppna brevet från LRF.

 

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, menar dock att Naturvårdsverket är ute och cyklar med dessa påståenden.

– Verket kunde inte hamna mer snett i sin slutsats. Ingen har väl trott eller ens påstått att Sverige som samhälle eller nation går på knä på grund av vargen. Frågan är snarare hur de som drabbas av vargangrepp eller riskerar det, klarar av det ekonomiskt och psykiskt? Vargangrepp gynnar knappast viljan hos landsbygdsföretagare att satsa på framtiden, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF, i ett öppet brev till Naturvårdsverket.

LRF tycker det är fel att Naturvårdsverket förvandlar verkligheten kring vargen till ett medelvärde beräknat på hela Sverige, då problemet inte finns i hela landet. De menar att det psykiska lidandet som människor som drabbas av varg utsätts för är det man behöver fokusera på. LRF vill ha respekt och rimliga villkor för de som drabbas av varg.

Här kan du läsa hela de öppna brevet från LRF.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.