2015-12-10 15:28

2015-12-10 15:28

SD-politiker svär sig fri från antihomo-kommentar

VÄRMLAND: "Någon har kapat mitt konto"

I en Facebooktråd fylld av aggressiva uttalanden om homosexualitet och tankar om barns medverkan i Pride-firanden avslutas inläggen med åsikten ”botemedlet är skjutvapen”.
Åsikten är skriven genom en värmländsk SD-politikers konto.
Politikern menar att någon kapat kontot.

Debatten äger rum i kommentarsfältet på Facebook där en användare länkar till en blogg.

Bloggen tar upp en händelse med ett barn som dansar på en Pridefestival, någonting bloggskribenten menar är högst olämpligt. I bloggen skrivs bland annat att det finns ”kopplingar mellan homorörelsen och pedofili” och i kommentarsfältet menar en person att barnet ska tas ifrån föräldrarna, vilka beskrivs vara ”perversa”.

En person frågar om botemedel, då denne menar att världen är ”väldigt sjuk” och det är då SD-politikerns konto lämnat åsikten ”en glock alternativt kalashnikov”, det vill säga skjutvapen, som alternativ.

Men politikern menar att denne inte alls skrivit kommentaren.

– Nej, det är ingenting jag känner till. Det kan inte vara från mitt konto.

När man klickar på ditt namn som skribent till kommentaren kommer man till din Facebooksida. Men du har inte skrivit det här?

– Nej. Jag har ingenting med det här att göra. Jag svär på heder och samvete. Det måste vara någon som varit inne på mitt konto.

Det här är skrivet klockan 23 på kvällen.

– Då ligger jag och sover. Det är någon som har kapat mitt konto. Jag tycker inte så alls. Jag är humanist och står för alla människors lika värde. Alla är lika mycket värda, oavsett sexuell läggning eller etnicitet och det står jag för. Jag är väldigt noga med vad jag skriver, jag skriver i princip aldrig på Facebook heller.

Du förstår allvaret i när ditt konto lämnar ifrån sig en sådan här kommentar i ett sånt här sammanhang?

– Ja. Jag är chockad och illa berörd. När du kontaktade mig om det här trodde jag att någon ville pressa mig på pengar.

Debatten äger rum i kommentarsfältet på Facebook där en användare länkar till en blogg.

Bloggen tar upp en händelse med ett barn som dansar på en Pridefestival, någonting bloggskribenten menar är högst olämpligt. I bloggen skrivs bland annat att det finns ”kopplingar mellan homorörelsen och pedofili” och i kommentarsfältet menar en person att barnet ska tas ifrån föräldrarna, vilka beskrivs vara ”perversa”.

En person frågar om botemedel, då denne menar att världen är ”väldigt sjuk” och det är då SD-politikerns konto lämnat åsikten ”en glock alternativt kalashnikov”, det vill säga skjutvapen, som alternativ.

Men politikern menar att denne inte alls skrivit kommentaren.

– Nej, det är ingenting jag känner till. Det kan inte vara från mitt konto.

När man klickar på ditt namn som skribent till kommentaren kommer man till din Facebooksida. Men du har inte skrivit det här?

– Nej. Jag har ingenting med det här att göra. Jag svär på heder och samvete. Det måste vara någon som varit inne på mitt konto.

Det här är skrivet klockan 23 på kvällen.

– Då ligger jag och sover. Det är någon som har kapat mitt konto. Jag tycker inte så alls. Jag är humanist och står för alla människors lika värde. Alla är lika mycket värda, oavsett sexuell läggning eller etnicitet och det står jag för. Jag är väldigt noga med vad jag skriver, jag skriver i princip aldrig på Facebook heller.

Du förstår allvaret i när ditt konto lämnar ifrån sig en sådan här kommentar i ett sånt här sammanhang?

– Ja. Jag är chockad och illa berörd. När du kontaktade mig om det här trodde jag att någon ville pressa mig på pengar.