2015-12-09 11:43

2015-12-09 11:47

Svennis kommer att överklaga domen

KARLSTAD: "Missnöjd med domen"

– Det är en gåva bröder emellan. Vi kommer att överklaga domen, säger Sven-Göran Svennis Erikssons advokat Anders Runebjer till NWT på onsdagen.

Skatteverket drog längsta strået i förvaltningsrätten i Karlstad i skattetvisten mot fotbollstränaren Sven-Göran Svennis Eriksson.

Beloppet som bröderna Eriksson ska betala inkomstskatt, arbetsgivaravgifter och skattetillägg på har bestämts skönsmässigt av förvaltningsrätten till 30 000 kr/mån under de sex beskattningsåren mellan 2008 och 2013 som har varit föremål för prövning av domstolen.

”Inte nöjda”

– Vi är inte nöjda med domen. Den principiella frågan är fortfarande inte besvarad. Det är ingen ersättning för arbete, det finns inget villkor för att brodern skulle utföra någon motprestation för pengarna. Det är en gåva bröder emellan, säger Anders Runebjer, fotbollstränarens advokat, till NWT.

På onsdagsförmiddagen hade han ännu inte hunnit meddela Svennis.

Överklagar

– Jag har pratat med brodern och är övertygad om att domen kommer att överklagas, säger Anders Runebjer.

Domen ska överklagas inom två månader till kammarätten i Göteborg.

Skatteverket drog längsta strået i förvaltningsrätten i Karlstad i skattetvisten mot fotbollstränaren Sven-Göran Svennis Eriksson.

Beloppet som bröderna Eriksson ska betala inkomstskatt, arbetsgivaravgifter och skattetillägg på har bestämts skönsmässigt av förvaltningsrätten till 30 000 kr/mån under de sex beskattningsåren mellan 2008 och 2013 som har varit föremål för prövning av domstolen.

”Inte nöjda”

– Vi är inte nöjda med domen. Den principiella frågan är fortfarande inte besvarad. Det är ingen ersättning för arbete, det finns inget villkor för att brodern skulle utföra någon motprestation för pengarna. Det är en gåva bröder emellan, säger Anders Runebjer, fotbollstränarens advokat, till NWT.

På onsdagsförmiddagen hade han ännu inte hunnit meddela Svennis.

Överklagar

– Jag har pratat med brodern och är övertygad om att domen kommer att överklagas, säger Anders Runebjer.

Domen ska överklagas inom två månader till kammarätten i Göteborg.