2015-12-09 12:14

2015-12-09 12:14

Fängelse för "spritfabrik"

FILIPSTAD

Två män döms till fängelse för att ha tillverkat och sålt stora mängder hembränd sprit.

En 59-årig man får 1 års fängelse. Hans 47-årige kumpan får ett år och tre månader. De döms bland annat för grov olovlig befattning och tillverkning av alkohol. Männen greps efter någon månads spaning i oktober förra året. De satt häktade men släpptes efter två veckor. Två kvinnor döms också till böter för inblandning i sprithärvan, medan en man frias. Spriten såldes framför allt till missbrukare, i femlitersdunkar som kostade 350 kronor styck.

 

Texten uppdateras.

En 59-årig man får 1 års fängelse. Hans 47-årige kumpan får ett år och tre månader. De döms bland annat för grov olovlig befattning och tillverkning av alkohol. Männen greps efter någon månads spaning i oktober förra året. De satt häktade men släpptes efter två veckor. Två kvinnor döms också till böter för inblandning i sprithärvan, medan en man frias. Spriten såldes framför allt till missbrukare, i femlitersdunkar som kostade 350 kronor styck.

 

Texten uppdateras.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.