2015-12-07 13:20

2015-12-07 13:24

250 000 till kultur för asylsökande

VÄRMLAND

Av de 34 ansökningar som kommit in till satsningen ”Värmland välkomnar asylsökande med kultur” har åtta projekt runt om i Värmland beviljats stöd. Totalt har 250 000 kronor fördelats.

Det är många som engagerat sig i satsningen ”Värmland välkomnar asylsökande med kultur”. Den vänder sig till det fria kulturlivet och civilsamhällets aktörer: föreningslivet, folkrörelse, studieförbund etcetera. Ansökningar från föreningar i kommuner med stor andel asylsökande i förhållande till invånarantal har uppmuntrats. Sökbart belopp har varit från 5 000 kronor upp till 50 000 kronor.

Av de 34 ansökningar som kommit in har åtta projekt runt om i Värmland beviljats stöd. Fem bidrag går till olika studieförbund som bland annat planerar workshops, konstprojekt, prova på-aktiviteter och träffar med musik och dans från olika kulturer. Dessutom får Glava Bygdekontor, Karlstad Dansförening och Konst i Väst stöd till olika insatser.

– Det känns fantastiskt roligt att vi på kort tid fått in så många intressanta projekt. Vi hoppas att bredden av aktiviteter kommer att skapa möjligheter för värdefulla möten runtom i länet, säger regionrådet Tomas Riste.

Det är många som engagerat sig i satsningen ”Värmland välkomnar asylsökande med kultur”. Den vänder sig till det fria kulturlivet och civilsamhällets aktörer: föreningslivet, folkrörelse, studieförbund etcetera. Ansökningar från föreningar i kommuner med stor andel asylsökande i förhållande till invånarantal har uppmuntrats. Sökbart belopp har varit från 5 000 kronor upp till 50 000 kronor.

Av de 34 ansökningar som kommit in har åtta projekt runt om i Värmland beviljats stöd. Fem bidrag går till olika studieförbund som bland annat planerar workshops, konstprojekt, prova på-aktiviteter och träffar med musik och dans från olika kulturer. Dessutom får Glava Bygdekontor, Karlstad Dansförening och Konst i Väst stöd till olika insatser.

– Det känns fantastiskt roligt att vi på kort tid fått in så många intressanta projekt. Vi hoppas att bredden av aktiviteter kommer att skapa möjligheter för värdefulla möten runtom i länet, säger regionrådet Tomas Riste.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.