2015-12-04 12:18

2015-12-04 16:14

Hur går bilaffärerna?

HALLÅ DÄR...

...Roy Nytomt i Långserud som säljer fullt utrustade ambulanser på Blocket.

– Jo tack, det blir någon då och då. Jag har hållit på med detta länge, i 13 år nu, så då vet man att ungefär hur ofta de kan gå.

Hur många ambulanser har du till salu?

– Just nu är det en 6-7 stycken.

Får vem som helst köra ambulans med sirener?

– Nej, nej, nej. Ingen privatperson får köra med larmutrustning. Det är stenhårda regler kring det där, så det måste monteras ut i så fall och bilen besiktigas om.

Så vilka är dina kunder?

– Det är mest privata vårdföretag i olika länder, väldigt mycket i krigförande länder. Jag har sålt till Iran, Irak och Syrien men också till Polen, Portugal, baltländerna och de nordiska länderna. En del görs om till hantverksbilar. Jag har några fasta kunder och resten säljer jag på Blocket.

Var får du tag på ambulanserna?

– Jag har mina inköpskanaler. Det är svenska ambulanser som det fortfarande är mycket bil kvar i. De är väldigt fräscha och kan gå många år till. Och jag har bra priser. Nypris på en fullt utrustad Volvoambulans ligger på 1,7 miljoner kronor. Det är otroliga summor.

– Jo tack, det blir någon då och då. Jag har hållit på med detta länge, i 13 år nu, så då vet man att ungefär hur ofta de kan gå.

Hur många ambulanser har du till salu?

– Just nu är det en 6-7 stycken.

Får vem som helst köra ambulans med sirener?

– Nej, nej, nej. Ingen privatperson får köra med larmutrustning. Det är stenhårda regler kring det där, så det måste monteras ut i så fall och bilen besiktigas om.

Så vilka är dina kunder?

– Det är mest privata vårdföretag i olika länder, väldigt mycket i krigförande länder. Jag har sålt till Iran, Irak och Syrien men också till Polen, Portugal, baltländerna och de nordiska länderna. En del görs om till hantverksbilar. Jag har några fasta kunder och resten säljer jag på Blocket.

Var får du tag på ambulanserna?

– Jag har mina inköpskanaler. Det är svenska ambulanser som det fortfarande är mycket bil kvar i. De är väldigt fräscha och kan gå många år till. Och jag har bra priser. Nypris på en fullt utrustad Volvoambulans ligger på 1,7 miljoner kronor. Det är otroliga summor.