2015-12-03 07:59

2015-12-03 07:59

Värmlands Lucia är korad

VÄRMLAND

Linnea Englund från Gräsmark är Värmlands Lucia 2015.

– Karlstads-Tidningen har arrangerat Värmlands Lucia sedan 1938 och det är fortfarande populärt och älskat. Våra läsare har även i år varit flitiga med att rösta. Nu har vi fått ett resultat, säger Eva Dahl, reporter på KT, i ett pressmeddelande.

På lördag klockan 14 kröns Linnea till Värmlands Lucia 2015 under julmarknaden i Mariebergsskogen. Därefter väntar ett digert program. Fredagen den 11 december klockan 18 medverkar de exempelvis traditionsenligt under Domkyrkans luciahögtid.

– Jag trodde ärligt inte att jag skulle bli vald så nu är jag väldigt glad. Jag har varit med i flera luciatåg tidigare men det är första gången jag får bli lucia. Och nu får jag ju dessutom bli hela Värmlands Lucia, säger Linnea Englund när den första chocken har lagt sig.

Linnea kommer ursprungligen från Gräsmark, men bor numera i Karlstad och jobbar i charken på Coop Mitticity. På fritiden spelar hon piano och älskar musikaler men tror inte hon vill göra det professionellt. Däremot finns det drömmar om att bli polis.

 

 

– Karlstads-Tidningen har arrangerat Värmlands Lucia sedan 1938 och det är fortfarande populärt och älskat. Våra läsare har även i år varit flitiga med att rösta. Nu har vi fått ett resultat, säger Eva Dahl, reporter på KT, i ett pressmeddelande.

På lördag klockan 14 kröns Linnea till Värmlands Lucia 2015 under julmarknaden i Mariebergsskogen. Därefter väntar ett digert program. Fredagen den 11 december klockan 18 medverkar de exempelvis traditionsenligt under Domkyrkans luciahögtid.

– Jag trodde ärligt inte att jag skulle bli vald så nu är jag väldigt glad. Jag har varit med i flera luciatåg tidigare men det är första gången jag får bli lucia. Och nu får jag ju dessutom bli hela Värmlands Lucia, säger Linnea Englund när den första chocken har lagt sig.

Linnea kommer ursprungligen från Gräsmark, men bor numera i Karlstad och jobbar i charken på Coop Mitticity. På fritiden spelar hon piano och älskar musikaler men tror inte hon vill göra det professionellt. Däremot finns det drömmar om att bli polis.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.