2015-11-14 18:24

2015-11-14 18:24

"Jag vill inte fly från Paris på grund av det här"

PARIS: Malin Carlsson från Karlstad

– Jag tänker bo kvar. Jag vill inte fly på grund av det här, säger Malin Carlsson från Karlstad.
Hon har bott i Paris i åtta år, hon jobbar i det drabbade området – och hon tänker stanna.

När NWT pratade med Malin på lördagsmorgonen var hon bestört och chockad precis som alla andra i Paris.

Nu har snart ett dygn gått sedan terrorattackerna:

– Och i området där jag bor är livet som vanligt. Pappa och jag tog en promenad förut och åt lunch på ett ställe och allt var som vanligt. Vilket kändes väldigt konstigt, säger Malin.

– Mataffärer och restauranger är öppna och folk har suttit på uteserveringar och ätit lunch. Det är en väldig kontrast – i andra delar av stan spolar de bort blod från gatorna. Det har inte jag sett så det känns lite som om jag lever i en låtsasvärld, säger hon.

Malin jobbar i en så kallad concept store, som bland annat säljer kläder. Butiken ligger i ett av de drabbade områdena:

– Jag skulle egentligen ha jobbat i dag, men vi bestämde redan i går att det var för farligt. Jag vet inte om vi öppnar på måndag eller tisdag – det beror på hur det går. De har ju inte hittat alla terrorister än.

Alla metrostationer i Paris är avstängda och stora områden kring de drabbade platserna är avspärrade.

När NWT pratade med Malin på lördagsmorgonen var hon bestört och chockad precis som alla andra i Paris.

Nu har snart ett dygn gått sedan terrorattackerna:

– Och i området där jag bor är livet som vanligt. Pappa och jag tog en promenad förut och åt lunch på ett ställe och allt var som vanligt. Vilket kändes väldigt konstigt, säger Malin.

– Mataffärer och restauranger är öppna och folk har suttit på uteserveringar och ätit lunch. Det är en väldig kontrast – i andra delar av stan spolar de bort blod från gatorna. Det har inte jag sett så det känns lite som om jag lever i en låtsasvärld, säger hon.

Malin jobbar i en så kallad concept store, som bland annat säljer kläder. Butiken ligger i ett av de drabbade områdena:

– Jag skulle egentligen ha jobbat i dag, men vi bestämde redan i går att det var för farligt. Jag vet inte om vi öppnar på måndag eller tisdag – det beror på hur det går. De har ju inte hittat alla terrorister än.

Alla metrostationer i Paris är avstängda och stora områden kring de drabbade platserna är avspärrade.