2015-11-13 21:27

2015-11-13 21:28

Första fallen av influensa här

VÄRMLAND

Landstingets smittskyddsenhet har nu fått in de första rapporterna om influensa i Värmland.

Det finns dock ingen spridning så det är fortfarande möjligt att bli vaccinerad. Smittskyddsenheten konstaterar också att den anmälningsplikt som sjukvården har haft när patienter med svininfluensa vårdats på sjukhus tas bort 1 december. Men å andra sidan införs då en anmälningsplikt för alla typer av influensa som diagnostiseras på laboratorier.

Det finns dock ingen spridning så det är fortfarande möjligt att bli vaccinerad. Smittskyddsenheten konstaterar också att den anmälningsplikt som sjukvården har haft när patienter med svininfluensa vårdats på sjukhus tas bort 1 december. Men å andra sidan införs då en anmälningsplikt för alla typer av influensa som diagnostiseras på laboratorier.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.