2015-11-04 14:47

2015-11-04 14:47

Åtalas för omfattande annonsbedrägeri

VÄRMLAND

Konsertbiljetter, bildäck, resecheckar och fönster – den 40-årige värmlänningen hade allt!

I alla fall var det vad han uppgav till de personer som annonserat på webbsajten Blocket att de var på jakt efter olika saker. Men efter betalning hände ingenting, och några varor hade inte 40-åringen.

Nu har mannen åtalats för en lång rad bedrägerier, totalt 28 stycken som begåtts utspridda över 2015. Enligt åtalet handlade det ibland om några hundralappar, men ofta om flera tusen kronor och vid ett tillfälle om så mycket som 8 000 kronor, som en kvinna betalade för ett presentkort som aldrig kom.

40-åringen är häktad i väntan på rättegång. Utöver bedrägerierna åtalas han för två villainbrott. Enligt stämningsansökan nekar han till inbrotten medan han erkänt bedrägerierna.

I alla fall var det vad han uppgav till de personer som annonserat på webbsajten Blocket att de var på jakt efter olika saker. Men efter betalning hände ingenting, och några varor hade inte 40-åringen.

Nu har mannen åtalats för en lång rad bedrägerier, totalt 28 stycken som begåtts utspridda över 2015. Enligt åtalet handlade det ibland om några hundralappar, men ofta om flera tusen kronor och vid ett tillfälle om så mycket som 8 000 kronor, som en kvinna betalade för ett presentkort som aldrig kom.

40-åringen är häktad i väntan på rättegång. Utöver bedrägerierna åtalas han för två villainbrott. Enligt stämningsansökan nekar han till inbrotten medan han erkänt bedrägerierna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.