2015-11-03 16:14

2015-11-03 16:14

Tre redlösa rattfyllerister nu dömda

VÄRMLAND: Mer än två promille i blodet

Tre män i olika åldrar dömdes på tisdagen för grovt rattfylleri. Alla tre hade klart mer än 2 promille i blodet, något som bör ha medfört att de hade svårt att gå upprätt.

Den förste, en 62-årig man från Årjäng, greps i vintras efter att ha försökt köra ifrån en polisbil. Mannen körde av vägen två gånger. Sista gången hamnade han inne i en trädgård. Alkoholhalten var 2,14 promille. Värmlands tingsrätt tycker att det grova rattfylleriet är värt tre månaders fängelse men nöjer sig med skyddstillsyn kombinerad med vård och behandling för mannens alkoholproblem.

Den andre, en 59-årig norrman, greps på väg 63 vid Brattfors med 2,45 promille i blodet. Han döms nu till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri och dessutom grov olovlig körning eftersom han saknar körkort. Fyllekörningen genomfördes dessutom när mannen var villkorligt frigiven från en tidigare fängelsedom för samma typ av brott.

Den tredje, en 85-årig man från Munkfors, blev noterad för en synnerligen vingling bilkörning när han i början av juni för andra gången den dagen var på väg hem från ortens systembutik. Bilen hamnade till hälften inne i en häck när den parkerades.

När polisen ett par timmar senare kontrollerade honom hade han hela 2,67 promille alkohol i blodet. Enligt polisens bedömning var alkoholhalten i avtagande, sannolikt hade den varit ännu högre under bilkörningen. Mannen själv hävdar att han var nykter, att han drack efter bilkörningen.

Mannen döms för grovt rattfylleri till en månads fängelse.

Den förste, en 62-årig man från Årjäng, greps i vintras efter att ha försökt köra ifrån en polisbil. Mannen körde av vägen två gånger. Sista gången hamnade han inne i en trädgård. Alkoholhalten var 2,14 promille. Värmlands tingsrätt tycker att det grova rattfylleriet är värt tre månaders fängelse men nöjer sig med skyddstillsyn kombinerad med vård och behandling för mannens alkoholproblem.

Den andre, en 59-årig norrman, greps på väg 63 vid Brattfors med 2,45 promille i blodet. Han döms nu till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri och dessutom grov olovlig körning eftersom han saknar körkort. Fyllekörningen genomfördes dessutom när mannen var villkorligt frigiven från en tidigare fängelsedom för samma typ av brott.

Den tredje, en 85-årig man från Munkfors, blev noterad för en synnerligen vingling bilkörning när han i början av juni för andra gången den dagen var på väg hem från ortens systembutik. Bilen hamnade till hälften inne i en häck när den parkerades.

När polisen ett par timmar senare kontrollerade honom hade han hela 2,67 promille alkohol i blodet. Enligt polisens bedömning var alkoholhalten i avtagande, sannolikt hade den varit ännu högre under bilkörningen. Mannen själv hävdar att han var nykter, att han drack efter bilkörningen.

Mannen döms för grovt rattfylleri till en månads fängelse.