2015-11-03 15:02

2015-11-03 15:02

Succé för nya mjölken

VÄRMLAND: Efterfrågan på Värmlandsmjölken överträffade förväntningarna

Den nya Värmlandsmjölken blev en omedelbar succé när den nådde butikernas kyldiskar runt om i länet. Mottagandet blev långt över förväntan, enligt de inblandade.

Värmlandsmjölken, som började säljas på måndagen, fick ett mycket positivt mottagande av konsumenterna. Trots det högre priset var det uppenbarligen många värmlänningar som var villiga att på det här viset stötta de lokala mjölkproducenterna.

Lokala mjölkbönder

Mjölken kommer från ett antal mjölkbönder i Säffletrakten och nystartade Wermlands mejeri i Värmlands Nysäter. Den säljs i Konsum Värmlands alla butiker samt hos ett antal Ica-handlare. Efterfrågan på premiärdagen var så stor att hyllorna efter ett tag gapade tomma på många håll.

Otillräcklig leverans

Anders Johansson, på Coop Konsum Herrhagen i Karlstad, fick sig 75 liter Värmlandsmjölk tilldelad på premiärdagen.

– Jag tror att vi lätt hade kunnat sälja det tredubbla. Vi sålde slut på fyra timmar. I dag, tisdag, fick vi bara femton liter. Tydligen lyckas de inte leverera tillräckligt för att möta efterfrågan. Men det blir säkert så att fler gårdar kopplas på och att de här inkörningsproblemen rättar till sig, säger Anders Johansson.

Tålmodiga kunder

Ica-handlaren Jan-Inge Dahlman i Grums instämmer:

– Värmlandsmjölken blev en succé utan like, även om vår mjölk räckte till!

Klas Olsson, kommunikationschef på Konsum Värmland, ber kunderna om överseende:

– Det här var verkligen över förväntan. Tyvärr innebär det att mjölken kan ta slut på sina håll. Vi har just gått ut med en uppmaning till butikerna om hur de ska informera kunderna om läget.

– De tappar så fort de kan på mejeriet, men det kan komma att ta några veckor innan vi hittar balans. Vi ber kunderna om förståelse och överseende. Det är trots allt angenäma problem, säger han.

Värmlandsmjölken, som började säljas på måndagen, fick ett mycket positivt mottagande av konsumenterna. Trots det högre priset var det uppenbarligen många värmlänningar som var villiga att på det här viset stötta de lokala mjölkproducenterna.

Lokala mjölkbönder

Mjölken kommer från ett antal mjölkbönder i Säffletrakten och nystartade Wermlands mejeri i Värmlands Nysäter. Den säljs i Konsum Värmlands alla butiker samt hos ett antal Ica-handlare. Efterfrågan på premiärdagen var så stor att hyllorna efter ett tag gapade tomma på många håll.

Otillräcklig leverans

Anders Johansson, på Coop Konsum Herrhagen i Karlstad, fick sig 75 liter Värmlandsmjölk tilldelad på premiärdagen.

– Jag tror att vi lätt hade kunnat sälja det tredubbla. Vi sålde slut på fyra timmar. I dag, tisdag, fick vi bara femton liter. Tydligen lyckas de inte leverera tillräckligt för att möta efterfrågan. Men det blir säkert så att fler gårdar kopplas på och att de här inkörningsproblemen rättar till sig, säger Anders Johansson.

Tålmodiga kunder

Ica-handlaren Jan-Inge Dahlman i Grums instämmer:

– Värmlandsmjölken blev en succé utan like, även om vår mjölk räckte till!

Klas Olsson, kommunikationschef på Konsum Värmland, ber kunderna om överseende:

– Det här var verkligen över förväntan. Tyvärr innebär det att mjölken kan ta slut på sina håll. Vi har just gått ut med en uppmaning till butikerna om hur de ska informera kunderna om läget.

– De tappar så fort de kan på mejeriet, men det kan komma att ta några veckor innan vi hittar balans. Vi ber kunderna om förståelse och överseende. Det är trots allt angenäma problem, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.