2015-10-29 20:20

2015-10-29 20:20

Skola kritiseras för kränkning av elev

ÖSTVÄRMLAND

En östvärmländsk kommun kritiseras Skolinspektionen för att ha brutit mot förbudet i skollagen som säger att personal inte får utsätta elever för kränkande behandling.

Kommunen åläggs nu att vidta en rad olika åtgärder. Man ska se till att man följer reglerna kring disciplinära åtgärder, att man uppfyller elevers rätt till särskilt stöd samt att man följer kraven som ställs i skollagens i syfte att motverka kränkande behandling.

 

Kommunen åläggs nu att vidta en rad olika åtgärder. Man ska se till att man följer reglerna kring disciplinära åtgärder, att man uppfyller elevers rätt till särskilt stöd samt att man följer kraven som ställs i skollagens i syfte att motverka kränkande behandling.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.