2015-10-26 12:53

2015-10-26 15:25

Ungdomsledare häktad för barnvåldtäkt

KARLSTAD

(UPPDATERAD) En idrottsledare misstänks för grov våldtäkt mot barn. På fredagen häktade han av Värmlands tingsrätt. Idrottsledaren nekar till brott.

Idrottsledaren, en man i yngre medelåldern, är sedan några år tillbaka bosatt i Karlstad. De brott han misstänks för ska enligt åklagaren ha begåtts under mer än sju år. De första övergreppen uppges ha skett redan innan mannen flyttade till Karlstad.

Mannen häktades mot sitt nekande på sannolika skäl, den högre graden av misstanke. Åklagaren fick också rätt att besluta om restriktioner, till exempel besöksförbud. Mannen är ännu inte gripen eftersom han vårdas på sjukhus.

Idrottsledaren, en man i yngre medelåldern, är sedan några år tillbaka bosatt i Karlstad. De brott han misstänks för ska enligt åklagaren ha begåtts under mer än sju år. De första övergreppen uppges ha skett redan innan mannen flyttade till Karlstad.

Mannen häktades mot sitt nekande på sannolika skäl, den högre graden av misstanke. Åklagaren fick också rätt att besluta om restriktioner, till exempel besöksförbud. Mannen är ännu inte gripen eftersom han vårdas på sjukhus.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.