2015-10-26 19:48

2015-10-26 19:48

Boende med rullator föll från lastkaj

VÄRMLAND

En man med rullator på ett omvårdnadsboende i Värmland gick in i hissen som är försedd med kodlås.

När hissen inte används går den efter cirka tio minuter automatsikt ner till källarplan. Där gick han ut och fram till dörren till lastkajen som stod öppen. Han fortsatte fram till kanten och föll cirka 1,5 meter ner på asfalten och ådrog sig frakturer. En förbipasserande larmade personalen. Händelsen, rubricerad som ett allvarligt missförhållande, är anmäld till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

 

När hissen inte används går den efter cirka tio minuter automatsikt ner till källarplan. Där gick han ut och fram till dörren till lastkajen som stod öppen. Han fortsatte fram till kanten och föll cirka 1,5 meter ner på asfalten och ådrog sig frakturer. En förbipasserande larmade personalen. Händelsen, rubricerad som ett allvarligt missförhållande, är anmäld till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.