2015-09-28 16:08

2015-09-28 16:08

Säffleplöjare totalsegrare i DM

DALSLAND: 13 plöjare gjorde upp

I helgen avgjordes DM i plöjning för tre län. 13 plöjare med både traktorer och hästar intog Simontorp i Gestad, utanför Brålanda i Dalsland.

Plöjningen indelas i olika klasser beroende på plogtyp och hästekipagen plöjde för sig. Totalsegrare med traktor blev Sture Thörner från Säffle. Sture körde en Munktell BM 20 med bogserad Överumsplog. Vinnare i hästplöjningen blev Göran Rohdén, Nösund, Orust. Totalt kvalificerade sig åtta plöjare sig till SM nästa år.

Plöjningen indelas i olika klasser beroende på plogtyp och hästekipagen plöjde för sig. Totalsegrare med traktor blev Sture Thörner från Säffle. Sture körde en Munktell BM 20 med bogserad Överumsplog. Vinnare i hästplöjningen blev Göran Rohdén, Nösund, Orust. Totalt kvalificerade sig åtta plöjare sig till SM nästa år.