2015-09-23 17:14

2015-09-23 17:14

Lundsberg tar strid för att stänga av elever

VÄRMLAND

Internatskolan Lundsberg tar nu strid i Kammarrätten för att omedelbart få stänga av två elever som druckit alkohol och rökt inomhus på ett elevhem.

Det var i början av september som en vild spritfest ägde rum på ett av elevhemmen. Ett större sällskap ska bland annat ha druckit sprit och rökt i den gamla träbyggnaden. En elev stängdes av efter händelsen men Förvaltningsrätten upphävde avstängningen tillfälligt, och har begärt att Skolinspektionen tar ställning till om en sådan händelse kan motivera avstängning.

Det var i början av september som en vild spritfest ägde rum på ett av elevhemmen. Ett större sällskap ska bland annat ha druckit sprit och rökt i den gamla träbyggnaden. En elev stängdes av efter händelsen men Förvaltningsrätten upphävde avstängningen tillfälligt, och har begärt att Skolinspektionen tar ställning till om en sådan händelse kan motivera avstängning.