2015-09-14 07:44

2015-09-14 10:51

Kronprinsessan besöker Värmland

VÄRMLAND: Kungligheter duggar tätt

(UPPDATERAD) Knappt har prins Daniel hunnit lämna Värmland förrän ett nytt besök aviseras. Denna gång officiellt och i sällskap med kronprinsessan Victoria.

Det blir den 18 november som paret kommer på ett endagsbesök till Värmland, efter en inbjudan av landshövding Kenneth Johansson. Besöket är kronprinsessparets första gemensamma officiella besök i länet.

Eget initiativ

Prins Daniel var dock i Karlstad så sent som förra veckan; då för att prata entreprenörskap. Kenneth Johansson var, i rollen som landshövding, värd även då. Men försöken att locka hit kronprinsessan Victoria och prins Daniel på ett gemensamt besök har pågått ända sedan i våras.

Dialog med hovet

– Sådana här besök sker alltid i nära dialog med hovet. Att Värmland har haft äran av att få hit flera kungligheter under en kortare period är helt enkelt en ren slump, säger Arman Teimouri, länsledningskoordinator på Länsstyrelsen i Värmland, och syftar då även på sommarens besök av prinsparet Carl Philip och Sofia.

Parets intressen styr

Programmet för onsdagens den 18 november är ännu inte fastställt.

– Nej, vi jobbar som bäst med det just nu. Klart är i alla fall att det kommer att ligga inom kronprinsessparets intresseområden integration, miljö och hälsa. Programpunkterna tas fram i dialog med hovet och kronprinsessan Victoria och prins Daniel, säger Arman Teimouri.

Blir det fler värmländska orter som får besök, eller bara Karlstad?

– Det är inte spikat än. Eftersom det rör sig om en enda dag, så är det klart att vi försöker undvika för mycket restid.

Kommer allmänheten att ges tillfälle att möta kronprinsessparet?

– Ja, absolut. Det ligger i allas intresse att det blir så på något sätt. Båda två är nyfikna av sig och vill gärna möta värmlänningarna under ett sådant här officiellt besök.

Står kungen och drottningen på tur?

– Nej, det gör de inte. Kungen var ju för övrigt också här för inte så länge sedan.

 

Det blir den 18 november som paret kommer på ett endagsbesök till Värmland, efter en inbjudan av landshövding Kenneth Johansson. Besöket är kronprinsessparets första gemensamma officiella besök i länet.

Eget initiativ

Prins Daniel var dock i Karlstad så sent som förra veckan; då för att prata entreprenörskap. Kenneth Johansson var, i rollen som landshövding, värd även då. Men försöken att locka hit kronprinsessan Victoria och prins Daniel på ett gemensamt besök har pågått ända sedan i våras.

Dialog med hovet

– Sådana här besök sker alltid i nära dialog med hovet. Att Värmland har haft äran av att få hit flera kungligheter under en kortare period är helt enkelt en ren slump, säger Arman Teimouri, länsledningskoordinator på Länsstyrelsen i Värmland, och syftar då även på sommarens besök av prinsparet Carl Philip och Sofia.

Parets intressen styr

Programmet för onsdagens den 18 november är ännu inte fastställt.

– Nej, vi jobbar som bäst med det just nu. Klart är i alla fall att det kommer att ligga inom kronprinsessparets intresseområden integration, miljö och hälsa. Programpunkterna tas fram i dialog med hovet och kronprinsessan Victoria och prins Daniel, säger Arman Teimouri.

Blir det fler värmländska orter som får besök, eller bara Karlstad?

– Det är inte spikat än. Eftersom det rör sig om en enda dag, så är det klart att vi försöker undvika för mycket restid.

Kommer allmänheten att ges tillfälle att möta kronprinsessparet?

– Ja, absolut. Det ligger i allas intresse att det blir så på något sätt. Båda två är nyfikna av sig och vill gärna möta värmlänningarna under ett sådant här officiellt besök.

Står kungen och drottningen på tur?

– Nej, det gör de inte. Kungen var ju för övrigt också här för inte så länge sedan.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.