2015-09-11 20:30

2015-09-11 20:37

Munkfors vann titeln vackrast i Värmland

VÄRMLAND: Utsedd till en av Sveriges fulaste orter vände nederlag till seger för bruksorten

Tävlingen är avgjord och segraren erkänner en liten kupp för att vinna tillbaka stoltheten i bygden.
– Var man än bor är man stolt över sin ort. Och vi bor här, säger turismchefen Birgitta Svensson.

Det blev stort engagemang på NWT:s Facebooksida när vi på onsdagskvällen berättade om bloggen detsannasverige.com och att de på uppdrag av Expressen listat Sveriges tio fulaste städer och orter. På listan finns Munkfors, Grums och Karlskoga.

Magnus Eriksson och Jesper Lewén har haft sin blogg sedan 2007 och samlat in bilder av ett Sverige långt bortom det urbana, coola och stilsäkra land som möter oss i turistbroschyrerna. För dem handlade det om helhetsintrycket för en besökare.

Motiveringen för Munkfors löd: ”Här har tiden stått still så länge att den kan vara svår att få i gång igen. Tomma skyltfönster, neddragna persienner och nästan inga människor. Ännu ett av urbaniseringens offer.”

"Inofficiell kampanj"

Tråkig undersökning tyckte vi på NWT, vände på det och frågade er läsare vilken ort/stad i Värmland ni tycker är vackrast. Responsen blev omedelbar och stor, närmare 400 hörde av sig och röstade via mejl och vår facebooksida.

Länge låg Arvika i topp, följd av Karlstad och Sunne. Men på torsdagskvällen hände något och Munkfors drog ifrån stort. De stod på fredagen, när omröstningen avslutades, som segrare med 87 röster mot tvåan Arvikas 56.

Var det en kampanj?

– En liten inofficiell kampanj kanske. Det finns en urkraft i Munkforsborna att plocka fram när det behövs. Vi märkte den tydligt under Körslaget med team Anna Book, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i Munkfors kommun.

Hon ser ljust på framtiden i Munkfors, trots att ”det finns en del tomma skyltfönster i centrum”.

– Det finns ett näringslivsforum som jobbar för attraktiva Munkfors. För naturligtvis finns det delar som behöver utvecklas, annars blir motiveringen ovan sann.

Det blev stort engagemang på NWT:s Facebooksida när vi på onsdagskvällen berättade om bloggen detsannasverige.com och att de på uppdrag av Expressen listat Sveriges tio fulaste städer och orter. På listan finns Munkfors, Grums och Karlskoga.

Magnus Eriksson och Jesper Lewén har haft sin blogg sedan 2007 och samlat in bilder av ett Sverige långt bortom det urbana, coola och stilsäkra land som möter oss i turistbroschyrerna. För dem handlade det om helhetsintrycket för en besökare.

Motiveringen för Munkfors löd: ”Här har tiden stått still så länge att den kan vara svår att få i gång igen. Tomma skyltfönster, neddragna persienner och nästan inga människor. Ännu ett av urbaniseringens offer.”

"Inofficiell kampanj"

Tråkig undersökning tyckte vi på NWT, vände på det och frågade er läsare vilken ort/stad i Värmland ni tycker är vackrast. Responsen blev omedelbar och stor, närmare 400 hörde av sig och röstade via mejl och vår facebooksida.

Länge låg Arvika i topp, följd av Karlstad och Sunne. Men på torsdagskvällen hände något och Munkfors drog ifrån stort. De stod på fredagen, när omröstningen avslutades, som segrare med 87 röster mot tvåan Arvikas 56.

Var det en kampanj?

– En liten inofficiell kampanj kanske. Det finns en urkraft i Munkforsborna att plocka fram när det behövs. Vi märkte den tydligt under Körslaget med team Anna Book, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i Munkfors kommun.

Hon ser ljust på framtiden i Munkfors, trots att ”det finns en del tomma skyltfönster i centrum”.

– Det finns ett näringslivsforum som jobbar för attraktiva Munkfors. För naturligtvis finns det delar som behöver utvecklas, annars blir motiveringen ovan sann.