2015-09-07 21:13

2015-09-07 21:13

Vad är Wildcamp?

HALLÅ DÄR...

...Niklas Jonsson, som kommande helg är en av ledarna för Wildcamp i Storfors, ett läger för ungdomar i 10–15 årsåldern

– Det ett ungdomsläger för jakt- och sportskytteintresserade barn och ungdomar kan man säga.

Vilka är det som ligger bakom arrangemanget?

– Det är jägareförbundet Värmland och det här är tredje året som vi gör det.

– Vi har alltid varit vid Jägartorpet i Storfors. Att vi har lägret kommer sig av att min son undrade varför det inte var fler unga med och jagade. Jag svarade att det är det nog men de är nog utspridda över länet. Sen gav jag ett förslag till länsförbundet om att anordna ett läger och de nappade. Därefter har vi arbetet fram ett koncept.

Är ni ensamma i landet om att ha ett sådant här läger?

– Det finns liknande läger på andra platser, som i Älvdalen. Där var det inte lika mycket den jaktliga biten som vi har. Sen finns det på några andra ställen och andra förbunds regi. Även skolor har haft något likande.

Vad kommer ungdomarna att få göra?

– Vi har inriktning på småviltsjakt, med stövare och andra hundar. För att visa olika jaktformer. Många kanske bara jagar älg, så vi vill visa på flera jaktmöjligheter och att man kan förlänga säsongen.

– Men vi pratar om allt som har med jakten att göra, då vi vill väcka intresset. Bland annat hur man uppför sig väl i skogen.

Hur ser jaktintresset ut bland unga i Värmland?

– Det är gott, många är medvetna om jakten. Intresset är större än i andra län, och det kan bero på att vi är ett skogs- och jaktlän.

– Det ett ungdomsläger för jakt- och sportskytteintresserade barn och ungdomar kan man säga.

Vilka är det som ligger bakom arrangemanget?

– Det är jägareförbundet Värmland och det här är tredje året som vi gör det.

– Vi har alltid varit vid Jägartorpet i Storfors. Att vi har lägret kommer sig av att min son undrade varför det inte var fler unga med och jagade. Jag svarade att det är det nog men de är nog utspridda över länet. Sen gav jag ett förslag till länsförbundet om att anordna ett läger och de nappade. Därefter har vi arbetet fram ett koncept.

Är ni ensamma i landet om att ha ett sådant här läger?

– Det finns liknande läger på andra platser, som i Älvdalen. Där var det inte lika mycket den jaktliga biten som vi har. Sen finns det på några andra ställen och andra förbunds regi. Även skolor har haft något likande.

Vad kommer ungdomarna att få göra?

– Vi har inriktning på småviltsjakt, med stövare och andra hundar. För att visa olika jaktformer. Många kanske bara jagar älg, så vi vill visa på flera jaktmöjligheter och att man kan förlänga säsongen.

– Men vi pratar om allt som har med jakten att göra, då vi vill väcka intresset. Bland annat hur man uppför sig väl i skogen.

Hur ser jaktintresset ut bland unga i Värmland?

– Det är gott, många är medvetna om jakten. Intresset är större än i andra län, och det kan bero på att vi är ett skogs- och jaktlän.