2015-08-17 16:12

2015-08-17 16:12

Skogar ska eldas

VÄRMLAND

Den här veckan, vecka 34, planerar länsstyrelsen att bränna ner skog på två olika platser i länet.

Det rör sig om kontrollerade naturvårdsbränningar i Natura 2000-områden. Syftet är att bevara unik natur samt att öka och bevara den biologiska mångfalden i barrskogen. De rör sig om två områden på sammanlagt cirka 60 hektar vid Västersjön väster om Höljes samt på Harvelsön öster om Segmon och Liljedal i Värmlandsskärgården. Bränningarna genomförs bara om vädret är lämpligt.

 

Det rör sig om kontrollerade naturvårdsbränningar i Natura 2000-områden. Syftet är att bevara unik natur samt att öka och bevara den biologiska mångfalden i barrskogen. De rör sig om två områden på sammanlagt cirka 60 hektar vid Västersjön väster om Höljes samt på Harvelsön öster om Segmon och Liljedal i Värmlandsskärgården. Bränningarna genomförs bara om vädret är lämpligt.