2015-07-29 13:58

2015-07-29 13:58

Polisen varnar för falska mail

Polisen går nu ut och varnar för ännu ett fall av en "phishing"-attack, alltså ett falskt mail. I det här fallet är det en kvinna som har mottagit ett mail från någon som uppger att den är Nordea-banken.

I mailet stod det: "Kära Kund. Vår banksäkerhet har ändrats. För att fortsätta med online-konto, måste du bekräfta din identitet här. Om du misslyckas med att slutföra säkerhetskontrollen, kommer ditt konto att blockeras och måste du besöka närmaste filial. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär."

Avsändaren är alltså inte Nordea.

Polisen går nu ut och varnar för ännu ett fall av en "phishing"-attack, alltså ett falskt mail. I det här fallet är det en kvinna som har mottagit ett mail från någon som uppger att den är Nordea-banken.

I mailet stod det: "Kära Kund. Vår banksäkerhet har ändrats. För att fortsätta med online-konto, måste du bekräfta din identitet här. Om du misslyckas med att slutföra säkerhetskontrollen, kommer ditt konto att blockeras och måste du besöka närmaste filial. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär."

Avsändaren är alltså inte Nordea.