2015-07-27 16:22

2015-07-27 16:36

Tonåring åtalas för våldtäkt

GRUMS: Ung kvinna flydde i bara linnet

En pojke i de övre tonåren har åtalats för våldtäkt mot en kvinna i Grums.
Den unga kvinnan flydde ut i natten i bara linnet.

Våldtäkten ska ha skett i mars i en lägenhet i Grums kommun.

Tonåringen misstänks ha begått en sexuell handling som är jämförbar med samlag och utnyttjat att kvinnan på grund av berusning befann sig i en utsatt situation.

Vid halv fyratiden på natten ska kvinnan ha tagit sig ut från lägenheten och hem till en bekant. Kvinnan ska ha varit klädd i bara linnet när hon kom. Hon var andfådd och rädd, och uppgav att hon höll på att bli våldtagen.

Flera vittnen

Ett annat vittne som hade kontakt med kvinnan någon gång efter klockan tre på natten har i polisförhör berättat att kvinnan var rädd och sa att hon skulle bli våldtagen om hon gick tillbaka in i lägenheten där den nu åtalade ynglingen befann sig. Enligt vittnet ska den misstänkte då ha sagt att han inte visste vem kvinnan var, men kallat henne hora och sagt åt henne att ”sticka” därifrån”.

På torsdag inleds rättegången i Karlstads tingsrätt.

Våldtäkten ska ha skett i mars i en lägenhet i Grums kommun.

Tonåringen misstänks ha begått en sexuell handling som är jämförbar med samlag och utnyttjat att kvinnan på grund av berusning befann sig i en utsatt situation.

Vid halv fyratiden på natten ska kvinnan ha tagit sig ut från lägenheten och hem till en bekant. Kvinnan ska ha varit klädd i bara linnet när hon kom. Hon var andfådd och rädd, och uppgav att hon höll på att bli våldtagen.

Flera vittnen

Ett annat vittne som hade kontakt med kvinnan någon gång efter klockan tre på natten har i polisförhör berättat att kvinnan var rädd och sa att hon skulle bli våldtagen om hon gick tillbaka in i lägenheten där den nu åtalade ynglingen befann sig. Enligt vittnet ska den misstänkte då ha sagt att han inte visste vem kvinnan var, men kallat henne hora och sagt åt henne att ”sticka” därifrån”.

På torsdag inleds rättegången i Karlstads tingsrätt.