2015-07-09 08:45

2015-07-09 08:55

Tre av tio telefoner i Värmland är ”nixade”

Den som inte vill bli störd av telefonförsäljare kan registera sin telefon hos NIX.

Telefonförsäljningen bidrar till tusentals jobb, inte minst för ungdomar. NIX-Telefon har funnits sedan 1999 och den som inte vill bli störd av försäljare kan registrera sin telefon hos NIX. I Värmland är nära en tredjedel av alla privata telefonabonnemang spärrade mot säljsamtal genom NIX-Telefon. Det placerar Värmland på femteplats bland län med störst andel nixade abonnemang. I landet som helhet är 2,4 miljoner abonnemang ”nixade”. Nästan hälften av dessa är en mobiltelefon. 

– Alla seriösa företag rensar sina ringlistor från numren i NIX-registret. Om man blir uppringd trots att numret är nixat beror det normalt på att man redan är kund hos företaget och då gäller inte spärrtjänsten, säger Jonas Edström, ordförande i Föreningen NIX-Telefon.

Telefonförsäljningen bidrar till tusentals jobb, inte minst för ungdomar. NIX-Telefon har funnits sedan 1999 och den som inte vill bli störd av försäljare kan registrera sin telefon hos NIX. I Värmland är nära en tredjedel av alla privata telefonabonnemang spärrade mot säljsamtal genom NIX-Telefon. Det placerar Värmland på femteplats bland län med störst andel nixade abonnemang. I landet som helhet är 2,4 miljoner abonnemang ”nixade”. Nästan hälften av dessa är en mobiltelefon. 

– Alla seriösa företag rensar sina ringlistor från numren i NIX-registret. Om man blir uppringd trots att numret är nixat beror det normalt på att man redan är kund hos företaget och då gäller inte spärrtjänsten, säger Jonas Edström, ordförande i Föreningen NIX-Telefon.