2015-07-09 06:00

2015-07-09 06:00

Bär- och svampsäsongen försenad

VÄRMLAND

Den kalla våren och försommaren har gjort att svamp- och bärsäsongen rejält försenats. Enligt bäruppköparen Sylve Björkman ser inte blåbären ut att vara mogna förrän tidigast den 1 augusti mot normalt omkring den 20 juli. För hjortronen är läget mer ovisst.

– Som det ser ut nu kommer blåbären att mogna före hjortronen. Det har jag aldrig varit med om, då har jag ändå jobbat med detta i 45 år, säger han.

Den kalla våren och försommaren har gjort att svamp- och bärsäsongen rejält försenats. Enligt bäruppköparen Sylve Björkman ser inte blåbären ut att vara mogna förrän tidigast den 1 augusti mot normalt omkring den 20 juli. För hjortronen är läget mer ovisst.

– Som det ser ut nu kommer blåbären att mogna före hjortronen. Det har jag aldrig varit med om, då har jag ändå jobbat med detta i 45 år, säger han.